Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

De vijfde tip is vrij gegivve!

De afgelöepe week wèr her en der gewist en goed mijn oor te luister geleejd. Wor ik ôk kwam, men speculeerde voluit over onze neije prins van ût Moesland. Bè de voetbalclub, in de kroeg of gewoon op stroat. Ut is lijkt wel ut belangrijkste gebeurtenis. Nix problemen DSB bank, periode titel DAW 1, ût slechte weer van de afgelöepe week of politiek. Wie wûrd de neije prins van ut Moesland.

Noa 2 weken neigde ik al toch sterk noar Jeroen van Zuijlen. Jeroen word veul genoemd in het Moesland en alle oanwijzinge kunne. Allènig mi tip 5 wit ik nie wà ik er mee oan moet. Schoenen is zen hobby, lupt veul of leeft op gröete voet. Nou geluuf ik wel gezien zijn lengte dà hij gröete voete zou hebbe. Vur de rest zou ik ut nie weete.

Ik wit nie of hij veul löepend werk he. Misschien hè ut te maake mi de bouw van zijn neij huiske oan de Spil. Veul schoenen kan ôk sloan op werkschoen (bouw), gewoon schoen (dagelijks), nette schoen (hofkapel). Ôk hè ik gekeeke noar zijn trouwblouse en volgens men past hij doar echt nie in.

Erder schreef ik Stefan van Ras af màr nou mi deez tips kumt hij toch ôk wèr un bietje mier in beeld. Zoe ôk Erwin Aarts van Gruts grei, allenig geluuf ik nie dà ze noa oud prins Ed snel wer enne doen ut de zelfde club. Ik geluuf nie mèr in opa Leonard Steetsel allènig is dit gebaseerd op gevuul, want Leonard leeft wel op gröete voet.

Ik ha ôk geleeze dà Andre boot ut in zunne rug ha. Ik hurde ôk dat er een aantal minse zeker wit dat John Spierings het wurd. Mi dizze neije tip zou dà ôk nog steeds kunne. Veul schoenen zou wel kunne want ik hurde dà John hardloopt (trim), wer keept (voetbal) en werkt (werkschoenen).

Roy schijnt af te valle vûr un dorde joar. Roy en Peggy vonde ût moi gewist tweej joar. Ut geregel mi de keinder, de drukke boan van Roy en de neije keinderopvang van Peggy is un dorde joar uitgesloote.

Mijn conclusie Jeroen of John, of zen er nog ander minse die ik misschien vergeet.

Ik blijf men oor goed te luister legge volg ût forum op deoptocht.nl

Houdoe war,
Smoesproat

Deel dit met anderen