Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Wèr un foto prijs gegivve!

Ok mi dizze foto kunde nie veul. Ge wit nie of hij gröet of klein is. Ge ziet allènig zijn wà klein hand. Misschien is ut wel iemand anders, un keind, zun vrouw.

Gelukkig zèn er in ut Moesland mier minse die meej speure want de afgelöepe daag hel wà mails ontvange op smoesproat@live.nl en gekeeke op ut forum van www.deoptocht.nl. Vurrige week ha ik 3 kanshebbers um prins van ut Moesland te worre. Veul moeslanders tipte John Spierings en ok nog steeds Jeroen van Zuijlen. Wà ik heurde was ut de foto van hoffotograaf Jan die de link noar John leidde. De vloerbedekking was doar un gröete oanwijzing in. Hè de geheimcommissie un detail over ut hoofd gezien of is di un goeie truc gewist.

As ik de tips noa kijk zou John goed de neije prins kunne zèn. Joarre aktief bè carnavalsclub Nie gering en deelnemer pronkzitting. Ingrid was aktief bè Gruts Grei en be de meiden van Nie Gering. Ingrids ouders hebbe joarre lang bè de stichting en Moes nie Moete gezeete.

Ut kan ôk zen da di wel erg vur de hand ligt en da iemand anders moi rustig rond kan blijve lëepe. Veul wiste mij te maile da Theo ut zeker nie zou worre. Prins Roy zou wa ik heurde gen interesse hebbe in un 3e joar. Andrè Boot wurd ôk veul getipt en as ik de tips noa kijk zou dà ôk zöemar kunne. Allenig is Andrè wel druk mi de carnaval en het hij wel tijd um prins te worre? De Mari’s, ut jeugdcarnaval en de stichting. Ut liedjesfestival presenteerde hij goed, dus kan hij in de toekomst Willie opvolge als gröetvorst. Vur mij zal Andrè ut nie worre.

Ik kan nie anders dur de tips van de geheimcommissie, tips van jullie concluderen dà of John of Jeroen ut zouwe moette worre. Ik blijf men oor goed teluister legge. Volg ut forum op deoptocht.nl. Of zen er nog ander minse die ik misschien vergeet?

Ge wit mijn mail adres smoesproat@live.nl.

Houdoe war!
Smoesproat

Deel dit met anderen