Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Carnaval in ut Moesland is begonne

Zotterdag 8 november war ut zoweit: aftrap (spreekwoordeluk want ge goat natuurlijk nie echt aftrappe in de zaal, trouwens ik denk da Joep hillemaol nie kan voetballe) van ut carnaval 2014-2015.

Bè binnekomst twijfelde ik of ik wel goed war bè de Potter. Ut ha hellemoal nix weg van un carnavals feesje in ut Moesland.

Ik war op mun fiets noar de Phoenix gegoan. Gelukkig zaag ik nog net op tijd da ik goed wàr. Mi dank oan de stichting (Mark van Zandvoort, Michel van Druten en Twan van Zandvoort) en nie um dà ze gröet zen mar dur hun steeke. Niemand mar dan ok niemand war verkleed in hun eige clubpakske. Allenig de stichting, Moes nie Moete (verplicht naturlijk) en de hofkapel. Ik mende ut ok wel, want ik hà men muntenputje umgekiept en had 4 verschillende Pottermunten bè. Gelukkig kon ik er toch 2 ervan inleveren en war men pilske mar € 1,80.

Stil gestoan werd er bè ut afscheid van 3 leej van de hofkapel. Ton, Geert en Frans goed vur saame 71 joar hofkapel. Annisia Sleegers as dansgarde en ôk van oud (groot)vorst Willie van Esch als roadslid dus ôk van Corry.

Ok Prins Joep en prinses Alice waare erbè. Ut war scheinnelijk goed bevalle vurrig joar. Hun Motto vur di joar Ok gij makt Moeslands carnaval. Nou hierover kom ik zeker nog terug in een van men stukskus. Mi de ‘Party Criminals’ erbè wàr ut unne schonne oavond. Ging toch mi un goei gevoel noar huis.

Houdoe war,

Smoesproat

Deel dit met anderen