Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Wa brengt ons ut jubeleum joar?

Hier wer un stukske van Smoesproat. Ès de vakantie vur bè is, begin ik alwèr ôn de carnaval te denke, en ès ik hiel eerlijk ben, dan ben ik ût hiel joar bezig mi carnaval. Mar ût is nou wel rustiger ès un joar geleej. Toen wàr ût Moesland in de ban van de neije prins. Inmiddels un joar weijer zèn we gewend ôn prins Joris en ôk ôn prinses Marieke.

Ok cv Moi Gekloi is gewend gerakt ôn un prins en prinses ût hun clubke. Ze hen immers ervaring um un prinsepoar te leevere. Di joar is de carnavalskorts d’r bè veul nog nie ondanks ut naderende 11-11 bal of wacht iedereen rustig af um wà gut komme. Want ût is immers ût 55 joarrig bestoan van de stichting carnaval. Ik nim ôn dà de clubs di joar goan knalle en dà we unne optocht krijgge woar nog lang over geprôt wurd.

Her en der hur ik wel wà over ût 55 joarig beston. Un moes(kerst)pakket, dà ons hofkapel bizzig is me unne cd. Ge kunt un pupke köepe van ût monument die er goa komme en natuurlijk ût gröet feest. Wel he’kt liedjesoavond gemist. Jammer want ik vein dà alted unne schônne oavond. Ik hoep dà ut volgend joar wèr terugkumt.

Mar urst ut 11-11 bal. Unne moie oavond in ut vur uitzicht mar ik zal de spanning van de prinsonthulling wel misse. Of ge moet neijschierrig zèn wie de club van ut joar wört of dà er veranderingen zen bè de stichting. Wà ik hurde zal er un verjonging ploatsveine. Kortom: ut goa wèr beginne Carnaval 2012-2013! Ik hè er zin in, gullie ôk?

Houdoe wanne,

Smoesproat.

Deel dit met anderen