Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Ouwerwets 11-11 bal of moet ik zegge ‘das Moeslandische bierfest’?

Hier wer un stukske van Smoesproat.
Ès de vakantie vur bè is, begin ik alwèr ôn de carnaval te denke, en ès ik hiel eerlijk ben, dan ben ik ût hiel joar bezig mi carnaval. Mar ût is nou wel rustiger ès un joar geleej. Toen wàr ût Moesland in de ban van de neije prins. Inmiddels un joar weijer zèn we gewend ôn prins Jeroen en ôk ôn prinses Crista. Ok ût hofkapel is gewend te speule zonder Jeroen en Knap Lelluk is Crista nie kwijt màr de stichting is Knap Lelluk rijker.

Di joar is de carnavalskorts d’r bè veul nog nie ondanks ut naderende 11-11 bal of moet ik zegge ‘das Moeslandische bierfest’ in de Potter op zôtterdag 13 november. De rookworst wört ingeruild vur unne bradwurst en onze eige moes vur kartoffelen. De clubpakskes vur lederhouse. Unne moie oavond in ut vur uitzicht mar ik zal de spanning van de prinsonthulling wel misse. Of ge moet neijschierrig zèn wie de club van ut joar wört of dà er veranderingen zen bè de stichting.

Erder schreef ik dè de carnavalskorts er nog nie is mar ut clubke WDO2 is in d’n bouwvak al begonne mi de bouw van hun carnavalswage. Goan ze vur de urste ploats of wille ze de kouw in de schuur vur zen? Woar de prijsuitreiking wört gehouwe is wel al bekend en ik denk dat di moi is.

Kortom: ut goa wèr beginne Carnaval 2010-2011!
Ik hè er zin in, gullie ôk?

Houdoe, Smoesproat..

Deel dit met anderen