Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Smoesproat: We mogen wèr, gelukkig

We mogen wèr, gelukkig

We zitte alwèr efkes in 2023 en bè de mèste zen de goeie vurnemens alwèr overboord gegoit. Ik höep ôk ut hiele corona gebeure en dà we wèr as vanouds carnaval kunne viere en dà zal wel, want nog mar un par weeke en dan is ut zöeweit!

Kommende zôtterdag is ut wèr zöeweit. Dan zèn de pronkzittinge wèr. Artieste van eige bojum die ons as Moeslands publiek probiere te vermoake. Vur Zotterdag zèn er nog kàrtjes begreep ik. Wie zal er di joar wèr op de planke stoan. Neij artieste, vaste artieste of ouwe artieste. Ik goa ut volgende week zien en kom er zeker op terrug.

Links en rechts vang ik wel op dà er al clubs oan ut bouwe zèn vur de Moeslandse optocht. En op social media zag ik unne foto vurbè komme van ut Moesblad, Allemoal wèr de moie vertrouwde dinge en zonder mondkèpke, afstand houwe, QR code màr gewoon zöe as ut waar.

Ik wil ik nog efkes terugkomme op iets wà geruisloos voorbè kwam. DEOPTOCHT.NL bestoat 22 joar. Deoptocht.nl is nie weg te denke in ut Moesland. Boven op ut neijs, mi berichten, foto’s, filmkes en natuurluk ôk de plek van men kollums Smoesproat. Ȏk de vele clubpagina’s zèn geweldig. Alles kunde er terrug veine en nou ôk vort hurre. Internetradio nonstop mi allerlei hits (https://deoptocht.nl/radio).

René Derks proficiat mi dizze mijlpoal. Un tegel zal er nie inzitte mar ik ben beneijt wa wel. As ut oan mij ligt un lintje. René kei dankjewel en ik denk namens hiel ut Moesland.

Houdoe wàr

Smoesproat