Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Smoesproat: Donkere wolken boven witte rook.

Donkere wolken boven witte rook

Ik hé lang zitte te denke wá vur un titel ik boove di stukske moest zette. Ik wil nie meteen negatief beginne mi un neij carnavalseizoen vur de deur. Már ik steek ôk nie spreekwoordeluk de kop in ut zand.

We goan positief beginne. Noa lange tijd is de commissie pr opgevát en dá is te zien. We zien wér berichte vurbé komme en da’s goed neijs. Want de afgeloepe joar gin PR vanuit de stichting en gin vergaderingen vur en noa de carnaval. Best vremd in un ‘anders dan anders carnavalsjoar’. Mar goed nou is de PR er wér is zal de clubvergaderingen ôk wel wir komme.

Nog een positief bericht wá misschien sommige is ontgoan. Dur is witte rook. De prins hé ‘JA’ gezegd en hij nimt iemand meej. Een prinses of? Is de prins nog vrijgezel. Het kan natuurlijk ook zijn dat zijn partner ook een man is tus zal het een jonker worden. Ja je leest ut goed ik goa er vanuit dá we un prins hebben. Mar wie is de vroag.

Ik denk dá we moette zuuke in de leeftijdcategorie van Ut Wurd Wa, Maf Mar Moi, Roar Mar Woar, Wurrum? Durrum! of Ge Wit Oit Noit, Ontiegluk Ontzagluk. Bart Kusters, Jan van der Linden, Johan Spierings, Bas Keijzer, Dirk van den Hoogen, Koen Verhaaren. Zöe már wá namen. Ik zeg JAN VD LINDEN of BART KUSTERS. Noa Tip 1 wit ik ut nog nie. Unne stuiver. Kan van alles zijn.

Mar woar ik me wel zeurge um mak is d’n optocht. Wá vur un optocht goan we krijge. Zuuke de clubs wel wér te bouwe want vurig joar han ze lang gebouwt. Pakke ze ut ijzer wér op. Nie allenig de zin is noddig már ôk de financiën. As ge ziet wá ut allemoal wel nie kost. Ik begrijp zeker dá de wagebouwers misschien wel meej goan doen as loopgroep. Dan is ut ôk wel makkeluk as ge un bouwschuur hebt want ik begreep dá de bouwloods bé de Loef plat ging. Dan is ut ôk de vroag of de bouwouders stoan te juichen gezien de prijsstijgingen van gas en electra. Dus ik ben reuze beneijt.

Mar we goan stap vur stap. Urst ut 11-11 bal dan de Moeslandse pronkzittingen en dan d’n optocht.

Houdoe wár,
Smoesproat