Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat.

Tweej kèrres carnaval

We boffe wel, nou he’n we 2 kèrres carnaval.
Un soort van vurspel en da’s ôk altijd lekker in februari en ut hogtepunt kumt in mei.
Wie hà dà verwacht? Ikke nie en ik denk veul ôk nie. Ik hurde links en rechts um me henne dà er veul un reisje hebbe geboekt.

Hulde ôk oan de horeca, zag vanalles vurbè komme. Moeshûtte, Koenken, Tonproaten en optreeje van diverse artiesten. Ze moeste dus snel schakele net as de Stichting. Inens hebbe ze wà te doen. Dur zulle er toch nog veul vrij gevroagd hebbe op ut werk.

Ik, mar ik denk ôk veul mier minse raken nou in de stress. Wà moet ik oan, zen de carnavalwinkels open of wurd het online shoppe, of wurd ut kijke op zolder wà ik nog heb ligge. Dan de chaos bè Potter. De kaartverôep war un waar spektakel. Niemand kon kaarte kôepe want de site lag er steeds uit. En dornoa konde vollop kaarte kôepe via facebook. Nou mar hoope dà in iedergeval de Moeslanders de tent in kunne en dà ut klein grut en de buitedurpse er nie in kunne.
Woar ik wel bang vur ben is de consumpsieprijs. Hoe hog zal de munten worre? Zal ut de € 3,00 goan oan tikke? ik denk ut wel. Ik wacht af màr mun pilske zal er nie minder um smaake.

Iedereen veul plezier dizze daag en denk eroan gedraag oe wat tegenwoordig hèdde zo un probleem as ze de polonaise lupt.

Houdoe war,
Smoesproat

Deel dit met anderen