Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Smoesporat: De kogel is dur de kerk

De kogel is dur de kerk

De kogel is dur de kerk en niemand geràkt, umdà er nie veul minse zitte. Ut giet oan zöeas de Frieze zegge Di joar trekt ie dur de Moeslandse stroate. De Moeslandse optochte (gröet en de keinder). Toen ik di laas waar ik as un keind zo blij. Alsof ik unne gröete ijsco kreeg mi spikkeltjes. Eindeluk dacht ik.

13 tm15 mei stoat bè mij al mi rood umcirkult. Eindeluk un optocht. De wagebouwers kunne oan de gang. De löepgroepkes kunnen oan ut naaie en knutsele goan en de individuele kunne goan bedenke was ze goan doen. Noa ennige tijd is mijn blijdschap gedoald en denk ik hoe zou ut zèn un optocht mi publiek in un korte box of rokske. Eindeluk noa joarre gin regen tijdens de Moeslandse optocht. Wà un zalig gevuul.

Mijmerend zak ik weg in mun stoel mi un bak koffie en de carnavalskrant. Ik moest wel efkes zuuke op zolder mar ik hà hum nog. Ik ben blij dà ut dur goat en höep dà de clubs ut bouwe wer goan oppakke. Mijn hele leeve lang hè ik opgeschept over onze optocht. Dus Moesland maak ons trots zöe dà we gewoon mi onze borst vuruit kunne blijve löepe. In de wandelgange heur ik links en rechts wel wà. Er zulle veul buitendurpse toeschouwers komme mar ik begreep ôk dà buitendurpse clubkes geer meej wille löepe mi onze optocht. Màr dà is un puntje vur de Stichting.

Bouwers hiel veul succes en denk eroan zurg dà wij kunne blijve zegge.
Wij hebbe de moiste, schônste, grötste en de langste optocht van hiel de wirreld en dà bleft zo.

Houdoe war
Smoesproat

Deel dit met anderen