Smoesproat

De grote onbekende van het Moesland, altijd een mening, vaak heeft hij een punt. Maar wie is hij; Smoesproat?

Smoesproat: Mi zun alle noar ut 11-11 bal, nu ut nog kan

Mi zun alle noar ut 11-11 bal, nu ut nog kan

Ik hà de 100ste kollum ôk liever wà moier geschrive. Màr ik kan ut nie moier maake. Woar goa ut heen mi die corona. Ik moak me toch wel zurge.

Tuurlijk is ut erg en er zè er veul oan overleeje of flink ziek geworre.

Mar ik begin um toch wel te knijpe. 11.000 besmettinge (vrijdag 5 november 2021) en ik hur dà ut in Schoik ôk mis is. Daags noa ut proatje van Rutte en de Jonge is ut 11-11 bal. Wà goat er dan gebeure en wà krijge we nog vur onze kiezen. Spannende tijde dus en ik zie ut somber in (misschien wel te somber) Ik denk ôk oan de clubkes die al begonne zen mi bouwe of in vurbereiding zitte. Màr ôk de Stichting en de commissies. Wèr plan B of C uit de kaast trekke.

Mijn gruun hart jankt, mijn gruun hart bloeit, hoe goat ût weier.
Vuruit kijkend noa de Moeslandse pronkzittingen. 333 minse in de zaal zucht. Ik wil er nie oan denke wèr un joar zonder carnaval en optocht.

En kumt ut dan nog oit goed.

De zurg um de bouwlôts is eral, mar de zurg um carnaval is nog grotter.

Waar er nie oit un spreuk van de prins; Mi mekoar en vur mekoar.
Dus houw oe oan de regels houwe, vaxinere, duime en höepe, blijve höepe.

Houdoe wàr

Smoesproat

Deel dit met anderen