44 Jaar Jeugdcarnaval

Het zit er weer op. Wat is carnaval in het Moesland toch altijd een groot feest. Vijf dagen lang plezier maken, un bietje steuke (wat mij betreft het hele jaar) en vooral genieten. En dat hebben we met zijn allen gedaan. Ondanks dat de optocht een dag verzet moest worden, wat een prima beslissing was, ging het programma gewoon door. Dat is waar het Moesland bekend om staat; samenwerking!

Hoogtepunten waren wat mij betreft de Zilveren Moestop voor Jan van Ballegooij. Wat was Jan aangenaam verrast. Fantastisch om te zien dat Jan het totaal niet in de gaten had. Heel mooi en heel erg verdiend!

Verder vond in de prijsuitreiking dit jaar erg vlot gaan. Dat mogen ze vaker doen wat mij betreft. Alleen de eerste twee plaatsen het woord geven en rap door gaan met feesten. Tijdens de prijsuitreiking van de wagens werden Schon Gekwakt en De Wulpse Hertjes op het podium geroepen voor het verdelen van de eerste en tweede plaats. Carnaval is emotie wordt er wel eens gezegd, nou dat zag je terug op het podium. De ontlading als je hoort dat je gewonnen hebt en de teleurstelling dat je hoort dat je weer tweede bent geworden. Prachtig om te zien, kippenvel….genieten met een hoofdletter G. Schitterend.

Op de Facebookpagina van deoptocht staat een filmpje waarin Sjef Potjes helemaal uit zijn dak gaat na de winst. Heel mooi om te zien. Overigens vond ik het één van de mooiste dankwoorden in tijden. Djarek van de Hoogen, een gruwelijk fanatieke bouwer van De Wulpse Hertjes, kreeg de microfoon en maakte er een prachtige afsluiting van. Zo hoort het. Met een lach en een traan genieten van carnaval. Ik ben trots op ons Moesland!

En dan hebben we dadelijk zomaar weer een feestje. Carnaval is voor de jeugd in ieder geval nog niet afgelopen. Op 19 en 20 maart wordt het 44-jarig jubileum van Jeugdcarnaval Schaijk gevierd. Een feestweekend staat voor de deur met een reünie, tentoonstelling en feestavond.

Jeugdcarnaval Schaijk is heel erg belangrijk voor het voortbestaan van de carnaval in Schaijk. We merken dat er op het moment minder doorstroming is vanuit de jeugd naar de grote optocht. Dat is één van de belangrijkste speerpunten voor zowel de jeugdcarnaval als Stichting Carnaval de Moeslanden. Want zeg nou zelf, je je kan het je toch niet voorstellen; Geen carnaval meer in Schaijk? Nou zal het allemaal wel niet zo’n vaart lopen. Want het zit in de aard van de Moeslander; Carnaval vieren en wagens bouwen! Samen werken aan de toekomst van Moeslands carnaval.

Maar eerst gaan we een feestje bouwen op 44 jaar Moeslands jeugdcarnaval. Hou de media in de gaten! Ook op de facebookpagina van Jeugdcarnaval Schaijk (www.facebook.com/jeugdcarnavalschaijk1972) staat alle informatie omtrent het aankomende feestweekend.

Geniet nog even na van de carnaval en tot ziens op het feestweekend op 19 en 20 maart in de Potter!

Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

44 Jaar Jeugdcarnaval
44 Jaar Jeugdcarnaval

Deel dit met anderen