Herinneringen maken doe je samen

Het is voor de meeste mensen toch een prettige verschijning; de carnavalskrant. Ons Moesblad.  Op het moment dat de carnavalskrant weer aangeboden wordt, dan weet je dat het niet lang meer duurt voor dat de carnaval begint.

Het is altijd leuk om weer herinneringen op te halen van het afgelopen carnavalsjaar. Kijken naar de stukjes die de clubs hebben aangeleverd. De medaillespiegels en de vele foto's van het feesten.
Kortom; herinneringen!

Maar wat is er nog leuker dan herinneringen op te halen? Herinneringen maken natuurlijk!

En dat begint in de bouwschuur.  Samen met je vrienden bouwen aan een carnavalswagen. Samen werken aan een gezamenlijk doel; meedoen aan de optocht op Moesmoandag met je eigen wagen! De spanning bij de prijsuitreiking, het feesten na de prijsuitreiking en zelfs het opruimen van de wagen op woensdag is herinneringen maken. De verhalen die dan loskomen dat zijn mooie en leuke dingen en die moet je koesteren.

Ik zag zondag tijdens het bouwbezoek vele blije gezichten en....een hele hoop nieuwe gezichten. Dat deed me goed. Mooi om te zien dat de jeugd toch op de één of andere manier interesse heeft in carnaval. Niet alleen in het feesten, maar ook in het maken van een carnavalswagen. Hoe wordt nou zo iets gemaakt? Kunnen wij dat ook? Alle clubs die bezocht werden stonden open voor vragen en die werden ook allemaal beantwoord.

Nu is het hopen dat het 'vonkje' wat er toch wel is bij de jeugd, ook daadwerkelijk tot ontvlammen is gebracht.  Want wat zou het mooi zijn als de optocht de komende jaren op dit niveau blijft en misschien zelfs nog wat stijgt door het aantal deelnemers.

Herinneringen maken doe je actief met anderen, door anderen en door te veranderen. Niet achter je telefoon...

Houdoe!
René Derks
www.deoptocht.nl

Deel dit met anderen