Het bouwbusje komt eraan!

Het is een cliché, maar het begint nu toch echt wel te kriebelen. De pronkzittingen zitten erop. Met dit jaar twee echte uitschieters; Daan van der Heijden en Denise van Erp. Wat een talenten! Het lijkt me wel iets om Denise bij de Keienbijters in Helmond aan het werk te zien. Ze zou daar heel makkelijk mee komen met de toppers.

De carnavalskranten zijn bezorgd en ook dit jaar ziet deze er weer goed uit. Een dikke pil om lekker na te mijmeren over afgelopen jaar en voorpret voor de aankomende carnaval.

De pakjes voor de carnaval worden gemaakt en het hele huis ademt ondertussen al carnaval uit.

En afgelopen donderdag op bouwbezoek geweest bij Goei Geknoei. Daar kwamen 100 kinderen (groepen 1 en 2) van de Zeelandse basisschool de Vlasgaard op bouwbezoek in Reek. Een mooi initiatief om de jeugd warm te maken voor de bouw van carnavalswagens. Prachtig om die blije snoetjes te zien. Zowel van de kinderen als van de bouwers.

Ik hoor u denken; “Maar daar heeft Schaijk toch niets aan, als Zeelandse kinderen op bouwbezoek komen?”. Dat klopt. Vandaar dat Jeugdcarnaval Schaijk, samen met Stichting Carnaval de Moeslanden een bouwbezoek gepland heeft voor de Moeslandse jeugd tot en met 18 jaar.

Verzamelen bij Noorderlicht
Zaterdag 11 februari vanaf 14.00 uur gaat er een heuse bouwbus rond met kinderen die later ook prachtige wagens willen bouwen. Er worden maar liefst 4 clubs bezocht die volop bezig zijn met het bouwen van hun carnavalswagen. Ut Nauwt Nie, De Wulpse Hertjes (winnaars 2016), Schon Gekwakt en Goei Geknoei worden bezocht.

De jeugd kan daar vragen stellen aan de bouwers en mogen aan de hand van officiële jurylijsten bepalen wie volgens hun de eerste plaats gaat pakken op Moesmoandag tijdens de optocht.

Er wordt verzameld bij Noorderlicht (voormalig Shique) en je krijgt daar wat te drinken. De bouwbus rijdt voor iedereen op en neer. Er zal begeleiding zijn vanuit Jeugdcarnaval Schaijk en Stichting Carnaval de Moeslanden.

Opgeven kan tot en met vrijdag 10 februari via info@deoptocht.nl. Niet vergeten! Het is echt super leuk voor de kinderen. Ouders ook trouwens, die kijken hun ogen uit! Die zijn ook van harte welkom om mee te gaan kijken.
Ik zie de inschrijvingen heel graag tegemoet.

De Wulpse Hertjes zijn volop aan het bouwen

Vernieuwde website
De site www.deoptocht.nl bestaat al sinds 2001 en is meerdere keren vernieuwd geweest. Maar nog nooit heeft de site zo’n grote metamorfose gehad als deze keer. Meer dan 1,5 jaar ben ik er mee bezig geweest. De meeste van jullie zien niet hoeveel tijd er in gaat zitten. Dat maakt ook helemaal niks uit, ik doe het graag en vind het gewoon kei leuk om te doen.
Langs deze weg wil ik dan ook iedereen bedanken voor de hele mooie reacties. Dat doet me echt goed!

De site is dan ook nooit af, iedere dag van het jaar wordt er wel iets bijgezet, aangepast of aangevuld. Mijn ‘to do-lijst’ bestaat uit twee A-4tjes met dingen waarvan ik denk; ‘Dat is leuk om er nog bij te zetten’.

Gelukkig krijg ik ook veel materiaal van mensen. Daar ben ik echt superblij mee. Het archief wordt dan nog completer. Zo heb ik nu ontzettend veel materiaal gekregen en daar ben ik volop mee bezig om dat een plaatsje in het archief te geven en om op de site te plaatsen.

Ik kan nog uren doorgaan met schrijven, maar dat doe ik niet. We gaan ons opmaken voor het bouwbezoek aan de grote bouwclubs met de jeugd. Dat is belangrijk! Dat is de toekomst van Schaijks carnaval.

Al kunnen we maar een paar kinderen met de passie van het wagenbouwen ‘besmetten’, dan zijn we op de goede weg. Want het is echt het mooiste virus wat er bestaat….het carnavalsvirus!

Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

Goei Geknoei met de kinderen van de Vlasgaard

Deel dit met anderen