Een nieuwe prins bij de 40e pronkzittingen!

Ondertussen is Bart Bongers alweer een maand de nieuwe heerser over het Moesland. Met zijn prinseske Nomie gaan ze samen twee fantastische jaren tegemoet.

De eerste plichtplegingen zijn alweer gedaan. Het 10-jarig bestaan van Feesterij De Potter en afgelopen weekend het Boomstamzagen bij de Heikneuters in Zeeland. Waar Prins Johnny I vorig jaar een eerste plek pakte moest Prins Bart I tevreden zijn met een tweede plek. Iets wat hij niet echt gewend is met 6 gouden plakken bij de wagens.

En dan kan hij zich opmaken voor zijn eerste pronkzittingen. De veertigste editie ondertussen alweer voor het Moesland, maar de eerste voor Bart Bongers als Prins der Moeslanden.

De pronkzittingen zijn een begrip in Schaijk. Maar liefst 4 x kunnen de artiesten hun beste beentje voor zetten in, over het algemeen, altijd uitverkochte zalen.

Dit jaar is de kaartverkoop niet op vrijdag, maar op zaterdag 23 december om 17.00 uur in de Phoenix. Ik ben benieuwd hoeveel mensen er dit jaar met een slaapzak voor de deur gaan liggen om maar zeker te zijn van kaartjes.

Het is altijd mooi om te zien dat mensen al uren aan het wachten zijn en dat er zelfs pizza’s en frites wordt besteld tijdens het wachten. Anderen zitten rustig een potje te kaarten onder het genot van een drankje. Hoe dan ook, de meesten zijn uren aan het wachten om dan vervolgens tevreden (met de kaartjes in handen) binnen vijf minuten weer buiten te staan.

Of dat bij de eerste pronkzittingen, nu zo’n 40 jaar geleden, ook zo was durf ik niet te zeggen. Wat ik wel weet is dat ook toen de zaal afgeladen vol zat. En de raad van 11 was destijds ook al prominent aanwezig op het podium. Wat overigens ook moet. Tenminste volgens Wikipedia. Lees het maar eens een keer na.

Hoe dan ook, ik heb er zin in. Het nieuwe carnavalsseizoen is begonnen, het 11-11-bal was geslaagd, we hebben een nieuwe prins, een nieuwe jeugdprins en prinses, de pronkzittingen zitten er aan te komen, er doen weer twee nieuwe clubs mee bij de wagens voor de optocht. Kortom, het nieuwe seizoen is begonnen en het carnaval in Moesland leeft!

Houdoe!

René Derks
www.deoptocht.nl

Deel dit met anderen