In Beeld; Peter Henst

Peter Henst, helaas veel te vroeg overleden, is ‘In Beeld’. Peter was lid van Ut Kos Kojer en een fervent muziekliefhebber.

In Schaijk bestaat ook de ‘Peter Henst-bokaal’. De onderscheiding, is bestemd voor een ‘persoon of groep die van betekenis is voor de muziek en gezelligheid in Schaijk. Een mooi eerbetoon aan Peter.

Lid van 't Kos Kojer; Peter Henst

Beroep Mester
Geboren in Schaijk
Bekend van ’t Kos Kôjer
Leeftijd 5 kerres 11
Vrouw Herma
Man Maarten Ploegmakers, umda hij mi de carnaval altijd wel iets van mijne kop wit te maken en m’n hoar enne ker per joar wer zwart zijn.
Muziek Alle nummers van ons eige
Boek Finn, de Ierse wolfshond
Tijdschrift ‘Zo zit dat‘
Mooiste film D-day
Lied ‘Helemaal Niets’
TV-programma Nie veul
Auto Citroën
Drank ’n Lekker Bels biertje
Eten Makt nie uit
Hekel aan Minse die mauwe
Grootste blunder Kan ik me nie mer herinneren
Vakantie Mi ’n pilsje in de zon op de camping of op ‘n terras
Hoe in Schaijk beland Via ons pap en ons mam die er altijd al wônde
Hobby’s Biljarten, klussen, tuinieren, zitvolleyballen, muziek maken
Voorbeeld Petrus Adrianus Egbertus Maria Henst
Sport zitvolleybal
Schoenmaat 42
Gewicht 70
Kleding As ’t mar lekker zit
Droom Soms
Trots op ’t Kos Kôjer’, umda we zò veul verschillende dingen hebben gedoan in 40 joar tijd. Vroeger ‘schon’ wagens gebouwd, nu nog steeds elk joar meedoen als loopgroep, v.a 1979 blaaskapel en in 1995 begonnen als feestband tijdens de carnaval en nog steeds mi z’n allen veul schik.
Mooiste wagen allertijden De Kosmojerkôjerband(de apenwagen) van 1979, want toen zijn wij mi muziek maken begonnen op unne wagen, wel nie de moiste volgens sommigen, mar wel de muzikaalste wagen en hoalden we misschien durrum wel d’n 1e prijs.
Wat is er zo mooi aan de Schaijkse carnaval Muziek maken, de optocht, de saamhorigheid, de sfeer, ideeën bedenken mi ons clubke, repeteren, pyjama-ontbijt, haringhappen
Wat zou je willen veranderen Dat de prijsuitreiking nie zo lang duurt en iedereen d’n urste prijs zou mogen krijgen; in ieder geval verdient.
Aan wie geef je de pen door Anton van Boekel van de Loltrappers

Deel dit met anderen