René van Rooij

Rene van Rooij speelt sinds 1999 bij de Braborockers van WC Experience. Als groot fan vond René het een eer om mee te ‘mogen’ spelen. Tegenwoordig wil ie daar gewoon geld voor hebben! Ontwerpt, bedenkt en voert uit, samen met Patrick Marcelissen. Runt een eigen reclame/productiebureau/studio en treedt ook samen met zijn drinkebroeder Hans van Erp op, onder de naam Pap en Pudding. Schrijft, arrangeert en componeert ook voor anderen.

En naast dat alles schrijft René ook nog columns voor www.deoptocht.nl. En ook nog zoals het hoort; in het dialect!

Columnist voor deoptocht.nl; René van Rooij

Tis bekant zo wijt!

Beste lezers van d’n optocht punt en el, en in ’t bijzonder de lezers van mènne column: de allerbeste wensen vur 2013! We hebben wir ’n joar afgesloten, en ’n nèèj joar is begonnen. Goeie vurnemens? Jazeker! Ik heb m’n sportschoen wir ’s oangekeke, doar is ’t tot nou toe bè gebleve. En ik wil stoppe mi roke. Alwir? Nee, nog steeds! Ik heb ’t m’n eige 2 joar geleeje vurgenome tijdens de carnaval, maar ik zit nog in de oanloopfase. ’t Kumt…..binne nou en 24 joar denk ik. Mar in ieder geval nie vur de carnaval! De landverraders van de Voedsel en Warenauthoriteit hebben al unnen boerekiel gekocht op kosten van de zaak, en ze staon al wir klaor om zoveul mogelijk kasteleins een flink oor oan te nèèje dees joar. Mar da mag de pret nie drukke, de Carnaval komt eroan! YES!

Ik heb jullie vast wel ’s verteld hoen ontiegelijke zin ik altijd wir in carnaval heb? Nie? Nou bij deze dan! Wa d’n bouwvakvakantie is vur únnen bouwvakker, wa ’n lupse teef is vur d’n hond, wa ’n te lang geparkeerden auto is vur de parkeerwacht, wa ’n glitterpèkske is vur Gerard Joling, wa unne roddel is vur Albert Verlinde, wa unne opflikkerbonus is vur unnen bankdirecteur, wa unne kauwgumbal is vur ’n kiendje, wa unne worst is vur Kim Holland, da is carnaval vur men! Ik heb er alwir zin in. Het olling joar eigenlijk al, mar hoe korter bè da ’t kumt hoe spannender ik ’t vijn! Ik ben er kloar vur in ieder geval!

Al moanden ben ik regelmatig in m’n studiooke bezig mi de carnaval, de nèèje single van Pap en Pudding is ok al wir efkus ’n feit in ieder geval. Ok opnames vur diverse liedjesfestivals in Brabant, woar ge helaas noaderhand noit niks mer van heurt. Verder heb ik nog ’n nummerke opgenomen mi feestzanger René (Fortgens) a.k.a. de zingende glazenwasser, a.k.a. de Pik. Ok heb ik vur en mi diverse prinsen wa dingskes opgenome, woarvan sommige nog geheim blijven tot de carnaval. Ik zit dus letterlijk al moande in d’n hoempa en da doe ’n mens goed! Zoals er mensen baat bij hebbe um unnen dag in ’n schoonheidsboerderij rond te lopen –al dan nie in durren blote flos- zo heb ik baat bij carnavalsmuziek. Het ontspant, het makt da ge meteen zin in bier krijgt, ’t tovert unne glimlach op oe gezicht. Het wordt tijd da ze Carnaval vieren in ’t basispakket meeverzekeren, al vrees ik wanneer da ooit gebeurt da de aswoensdag en d’n donderdag erna nie meeverzekerd zullen zijn, en da’s mar goed ok denk ik!

Vur veul mensen is de carnaval de ontladingsfase van moande lasse, plèkke en bouwen oan unne wage. Respect vur alle carnavalsclubs en in ’t speciaal die in Schoijk! Kei moi da ’t nog steeds ammol zo leeft! Ik hoop in ieder geval da ’t noit verlorre goa en da ik over ’n joar of 20 nog steeds carnaval meug viere, en hopelijk nog steeds mi de mensen die me na oan ’t hart leege! Vurrige week zaat ik nog mi de Pudding oan de bar en zin tegen ‘m: “Zun wij er over 20 joar ok nog steeds zo bijzitte als die twee ouw lulle doar tegenover ons?”……de Pudding keek unne keer goed, en hij zin: “Da is unne spiegel verrekte gapert!”…..

Rij en carnaval vurzichtig!
Houdoe wanne!

Deel dit met anderen