Clubvergadering 27 januari 2015

Locatie: Nieuw Schaijk

Aanwezig: Ordecommisarisen, Ut Lupt, Klore Kwats, Goei Geknoei, De Hofkapel, Ut Wurd Wa, Zo Gut Ut, Doar hedde hullie ok wer, Kanp Lelluk, Niet Gering, Vroege Ploeg, Schon Gekwakt, Zuutjes An, De Schuimkragen, Ut Nauwt Nie, Ge Wit Oit Noit, Dikke Schik.

Afwezig: Maf Mar Moi, CI Remi, Ok Noch Ok, Krek Geroje.

Eerst terugblik op historie van alcohol in optochten. In de regio is dat al lang niet meer toegestaan, door de goede naam en geen gemotoriseerde wagens werd het Moesland nog gedoogd. Vorig jaar kort voor de optocht op aangesproken door Burgemeester. Aangegeven in gesprek te zijn met clubs, maar geen actief beleid voeren om alcohol te weren of beperken. In een gesprek met de burgemeester kort voor kerst is aangegeven dat we niet door konden op bestaande voet. Er werd dus gevraagd een beleid te ontwikkelen, anders zou droogleggen vanuit overheid een logisch gevolg zijn.

Met de commissie optocht en het bestuur is een beleid ontwikkeld. Dit werd goed ontvangen door de burgemeester. Wanneer gemeente hiermee instemt zal de politie dit op die manier respecteren en daar naar handelen op maandag.

Vraag hoe handhaving voor toeschouwers langs de optocht: dit ligt ter handhaving bij de politie. Stichting carnaval geeft hier geen extra kenbaarheid voor. Op het Europaplein geldt na de optocht een horecavergunning. Bij de start wordt gecontroleerd. Contactpersoon van de club is aanspreekpunt voor ordecommissarissen en cie optocht.

Clubvergadering gaat accoord met het voorstel zoals dat wordt voorgesteld.

21:11 sluit de vergadering.

Deel dit met anderen