Clubvergadering 26 november 2001

Ik zal niet alle punten gaan aanhalen die besproken werden, maar wel de meest belangrijke en leukste.

Nieuw op zaterdagavond
Tijdens de aankomende carnaval wordt er een nieuw programma toegevoegd op de zaterdagavond. Hier is al een comité voor in het leven geroepen. De bedoeling is dat diverse koren en dweilorkesten bij elkaar komen om een gezellige avond te creeëren. Dit zal plaatsvinden in de Phoenix. De opzet is om het te organiseren voor de groep mensen van middelbare leeftijd. Uiteraard is iedereen van harte welkom.

Extra dag pronkzitting
De pronkzitting wordt gehouden op 12, 18 en 19 januari 2002. In verband met veiligheidsvoorschriften van de brandweer worden er 75 stoelen minder in de zaal gezet. Dit houdt in dat er nu 350 stoelen in de zaal staan. Vandaar dat er drie avonden zijn gepland om toch aan de vraag te kunnen voldoen.

De kaartverkoop krijgt ook een nieuwe opzet. Dit gaat door middel van het trekken van kaartjes. Tijdens het wachten zullen artiesten optreden en is er een pilsje verkrijgbaar. Kaartverkoop is op vrijdag 4 januari om 19.00 uur bij de Phoenix.

Richtlijnen voor het bouwen van wagens
Doordat de Stichting een rekening kreeg van ruim ƒ6.000,- van de gemeente voor de schade aan lantaarnpalen werd er gesproken over de hoogte en breedte van wagens. De Stichting zegt dat ze de clubs niet willen gaan betuttelen d.m.v. strakke lijnen en regels. Clubs blijven zelf de verantwoording dragen voor hetgeen wat ze bouwen.

  • Dit moet veilig zijn
  • Een statische hoogte hebben van 7½ meter
  • Een statische breedte hebben van 4½ meter
  • Lengte is niet van belang, mits je maar zorgt dat je de bochten goed kunt nemen
  • Clubs worden bezocht door leden van de stichting om de constructie te controleren
  • Wagens die vastzitten tijdens de optocht worden uit het parcours gehaald

De clubs kunnen hier wel mee instemmen, maar het grote probleem van schade aan lantaarnpalen zit toch in het feit dat de meeste clubs dinsdags de wagen wat ‘lomper’ naar de bouwschuur trekken. Om schade te voorkomen wordt er nu een kraan geregeld die dinsdags de koppen en andere hoge stukken van de wagen afhaalt. Deze moeten dan wel door de clubs worden weggebracht, evenals de wagens zelf. Clubs krijgen hier nog officieel bericht van.

Verzekering
De eventuele ongelukken die plaatsvinden blijven verzekerd. Wel is het zo dat door die collectieve verzekeraar achterhaald wordt wie de ‘schuldige’ is. Er wordt geredeneerd dat iedere Nederlander W.A.-verzekerd is. Wat betreft de verzekering, de verzekering dekt schade onopzettelijk toegebracht, dus per ongeluk … als er dan diverse palen zijn beschadigd is de schuldvraag altijd een probleem. Ook zal de verzekering proberen of de schade niet verhaald kan worden op een andere verzekering, b.v een w a particulier maar dat is hun probleem. Belangrijk is dat de schade is verzekerd,en wie aan wie moet betalen is hun zaak om dit op te lossen.

Afbreken van de wagens
De laatste jaren was het zo dat clubs met complete bankstellen naar de container van Van Leuken reden om deze ook weg te gooien. Dat is niet de bedoeling. Het gaat alleen om bouwmateriaal zoals verf, gaas, papier en wat betonijzer dat in poppen en koppen zit verwerkt.

Algemeen
-Wennig Kans heeft nog voldoende telefoonboeken Mocht je nog telefoonboeken nodig hebben neem dan contact op met deze club
-De Stichting is op zoek naar nieuwe juryleden en bouwadressen

4 kerres 11
De data van het 44-jarig feest zijn in het weekend van 8, 9 en 10 november 2002. Er komt weer een grote tent te staan van 50 x 25 meter. De vergunning is binnen. Er mag muziek gemaakt worden tot 02.00 uur ’s nachts. De tent sluit om 03.00 uur ’s nachts. Voor de aankleding van de tent zullen dit keer Nie Gering, Moi Gekloi en Zo Gut Ut verantwoordelijk zijn.

Er werd vanuit de stichting geopperd om een top-act naar Schaijk te halen voor de vrijdagavond. Dit zijn de opties: Rowwen Heze Hermes House Band V Male WC Experience Band Zonder Banaan P.P.M. Band Loco Loco Disco Show Op zaterdagavond is de planning dat er een Schaijkse band komt spelen. Zondag staat gepland voor de Dinkelander Muzikanten. Hier horen we ongetwijfeld nog meer van, maar het belooft wederom een prachtig feest te worden. Rondvraag Jan Geurts van Kessel heeft nog 15 brandblussers liggen. Henk van Ras nog drie. Dit zijn er 18 en deze zijn voor clubs af te halen bij Jan Het stukje voor de carnavalskrant kan tot uiterlijk 8 december worden ingeleverd bij Paul Bekkers.

Deel dit met anderen