Carnavalsoptocht Schaijk – 1969, 1970

Het 11e jaar van Moeslands carnaval. En voor dit jaar ook een nieuwe prins. Dolf Kuipers zal als Prins Dolf I dit 11e carnavalsjaar voorgaan. Met een carnavalszitting, een voorloper van de huidige pronkzittingen, zal dit heugelijke feit worden gevierd. Dit zal gebeuren in “de prachtig daarvoor aangeklede zaal van Cor Albers, alwaar uitsluitend zitplaatsen zijn op de z.g. Haak-in-wijze”. Het programma geeft aan: “Na elf jaar voor het eerst een echte carnavalszitting. Een zitting groots van opzet en vol van carnavalshumor. Bekende carnavalsartiesten zullen u op de meest kolderieke wijze van hun show laten genieten.” Optredens van het Ton van Engelen ensemble, Corrie Marinee en het Remy Trio moeten die avond tot een succes maken.

De optocht van dat jaar vind plaats in een witte wereld, waarbij de wagens met één of meerdere pk’s worden voortbewogen. Op de foto’s is weinig publiek te zien, maar misschien komt dat door de plaats waar de foto’s genomen zijn, een stil gedeelte van de route.

1970
Al ver voor carnavalsjaar 1970 stond de Moeslandse optocht al wijd en zijd bekend om zijn bijzondere creaties. Dit jaar, nog steeds onder toeziend oog van Prins Dolf I, werd er daar weer één aan toegevoegd. Een prachtig zeilschip reed, of moeten we zeggen, voer mee met de optocht op Moesmaandag.

Maar sommige creaties werden zelfs tijdens de optocht nog ge- of verbouwd. De vlag ging nog in top tijdens de optocht en dat betekende een rondje van de baas, omdat het hoogste punt was bereikt.

Ook de prinsenwagen werd steeds groter en had dezer jaren het uiterlijk van een brouwerij, de Moesbrouwerij, met als opper keurmeester Prins Dolf I op het hoogste platform.

De elfde en twaalfde carnavalsoptocht van Schaijk. Van deze optocht zijn geen uitslagen bekend. Eveneens zijn de namen van de clubs niet bekend.

Uit het archief van Stichting Carnaval de Moeslanden was niet op te maken welk deelnemers bij welk jaar hoorden. Vandaar dat deze op één pagina staan.

Mocht je dit wel weten, of je kent iemand die dit weet, schroom dan niet om contact met me op te nemen; info@deoptocht.nl.

Deel dit met anderen