Carnavalsoptocht Schaijk – 1964

Carnavalsjaar 1964 kende een opmerkelijk feit. Door droeve familie omstandigheden kon Frans van Boekel niet als prins Moestafa I over het Moesland regeren. Er werd een inval-prins gevonden in de persoon van Piet Weerepas, die dat jaar de scepter heeft gezwaaid.

Dat niet alleen Nostradamus de toekomst kon voorspellen, dat wilden enkele deelnemers aan de optocht duidelijk maken. Zij blikten alvast vooruit op carnaval in het jaar 2000. Of die voorspelling uit is gekomen, mag eenieder zelf bepalen door deze pagina te bekijken.

Wat heel opvallend is, is de deelname van enkele fietsgroepen aan de Moeslandse optocht. Gelukkig is dat maar van tijdelijke duur geweest, anders zou de prijsuitreiking heden ten dage nog langer duren door een extra categorie.

De zesde carnavalsoptocht van Schaijk. Van deze optocht zijn geen uitslagen bekend. Eveneens zijn de namen van de clubs niet bekend.

Mocht je dit wel weten, of je kent iemand die dit weet, schroom dan niet om contact met me op te nemen; info@deoptocht.nl.

 
 

Deel dit met anderen