Carnavalsoptocht Schaijk – 1963

Als eerste prins van het Moesland mag prins Kobus I nog een tweede ambtstermijn dienen. Qua prinsmobiel hoeft hij zeker niet onder te doen voor de latere prinsen van rond de eeuwwisseling. Hij wordt de optocht rondgereden in een open auto van een Amerikaans merk, terwijl de Raad van Elf rondgaat in een veredelde boerenwagen.

Het was een koude en natte optocht. De foto waar de Raad van Elf op staat, is genomen op de hoek waar tegenwoordig rechts Emté staat en links eethuis Van Son. De tegenwoordige route van de optocht draait daar linksaf, maar in 1963 was dat deel van het Moesland nog in aanbouw.

Wat in die jaren wel vanzelfsprekend was, was dat de optocht werd geopend door fanfare Concordia en dat er ook diverse andere muziekgroepen uit de omgeving deelnamen.

De vijfde carnavalsoptocht van Schaijk. Van deze optocht zijn geen uitslagen bekend. Eveneens zijn de namen van de clubs niet bekend.

Mocht je dit wel weten, of je kent iemand die dit weet, schroom dan niet om contact met me op te nemen; info@deoptocht.nl.

 
 

Deel dit met anderen