Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief

Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief

Op aswoensdag is er carnavalshistorie geschreven in het Moesland. Afgelopen week kreeg ik via Heemkundekring Schaijk-Reek een mailtje met daarin twee foto’s van Prins Jan I van het Moesland. Prins Jan I, ofwel Jan de Jong, was prins in 1961 van het Moesland. De foto’s die in het mailtje zaten waren helaas te klein om ze in het Moeslands carnavalsarchief te bewaren. Ik kreeg het mailadres van Liesbeth de Jong, zij is de dochter van Jan de Jong, en ik mailde haar met het verzoek om de prachtige foto’s alsnog te willen mailen in de originele resolutie.

Steek, pet of… iets anders
Niet veel later plaatste Liesbeth een bericht op Instagram dat ze nog de originele steek van haar vader had en deze graag wilde schenken aan de Heemkundekring. Ik zag het bericht zaterdagnacht na thuiskomst van de carnaval en mijn hart maakte een sprongetje. Want hoe vet is het om zoiets in het Moeslands archief te mogen hebben. Ik nam contact op met Liesbeth en vertelde dat ik het een hele eer zou vinden om dit object te mogen archiveren en daardoor het hele Moesland hier van kan genieten.

Heemkundekring Schaijk-Reek
Er werd afgesproken dat het object aswoensdag om 10.30 uur officieel te overhandigen. Het werd uiteindelijk 11.11 uur (da’s ook veul carnavelesker). Het object, want ik weet niet of het een steek, pet of ander soort hoofddeksel is, werd mij de eer gegeund om het in ontvangst te mogen nemen voor het Moeslands archief.

Goed ingepakt en met een prop papier gevuld om de vorm te behouden mocht ik het uitpakken. Dat is toch wel een dingetje, een steek uit 1961, gedragen door Prins Jan I dat is echte Moeslandse carnavalshistorie. Liesbeth vertelde me dat de steek is gemaakt door haar moeder en dat de originele veer er nog op zit. Prachtig om te zien en ik beloof dat dit met het 66-jarig jubileum voor iedereen zichtbaar zal zijn.

Ik heb een fantastisch mooie carnaval gehad met alleen maar mooie momenten, maar hier werd ik oprecht echt heel erg blij van! Liesbeth nogmaals ontzettend bedankt voor je gift en je verhalen namens het Moesland en we zullen er ontzettend zuinig op zijn.

Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief

Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief

Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief

Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief

Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief

Uniek carnavalsitem voor Moeslands archief