33 uurs Bouwmarathon De Hedde Wellus

33 uurs Bouwmarathon De Hedde Wellus

Het record staat al sinds 1990 in de boeken; de 24 uurs bouwmarathon van Gedurig Wispelturig. Nu, zo’n 33 jaar later wordt er een poging gedaan om dit te verbeteren. En niet zomaar verbeteren De Hedde Wellus gaat voor 33 uur non-stop bouwen.

33 Uurs Bouwmarathon

De Hedde Wellus heeft in 2023 hun eerste optocht gelopen bij de wagens en gaan dit seizoen voor de tweede keer meedoen. Wat dat betreft zijn er wel parallellen met Gedurig Wispelturig. Ook deze club hield in hun tweede bestaansjaar de bouwmarathon. Grote verschil is wel dat deze bouwmarathon in estafettevorm is en er dus met groepjes gewerkt gaat worden. Dit in tegenstelling met 1990 waar iedereen 24 uur op de been was.

Steekproeven Stichting Carnaval

Net als in 1990 komen er nu ook leden van Stichting Carnaval de Moeslanden zgn. ‘steekproeven’ houden om te kijken of er ook daadwerkelijk gebouwd wordt.
De start was op 28 december om 08.00 uur en het streven is om op vrijdag 29 december om 17.00 uur de bouwmarathon af te ronden.

We kunnen hier alleen maar respect voor hebben en ze uiteraard heel veel succes te wensen!

33 uurs Bouwmarathon De Hedde Wellus

33 uurs Bouwmarathon De Hedde Wellus