Schaijk24uurvoorzoe

Website Schaijk24uurvoorzoe.nl gelanceerd – Doneer nu!

De website www.schaijk24uurvoorzoe.nl is dinsdag 21 november gelanceerd. Op deze site staat alle info over de actie ‘24 uur voor Zoë’ op vrijdag 22 en zaterdag 23 december in De Phoenix in Schaijk. Tijdens de actie, een initiatief van carnavalsvereniging Ge Wit Oit Noit (GWON) in het kader van 3FM Serious Request, springt Schaijk 24 uur lang op de bres voor dorpsgenote Zoë, die lijdt aan de ongeneeslijke spierziekte ALS.

Zoë is 33 jaar en woont samen met haar man Geert en zoontje Florian in Schaijk. Toen ze net drie maanden moeder was, kreeg ze te horen dat ze ALS heeft. ALS is een dodelijke spierziekte met een gemiddelde levensverwachting van slechts drie tot vijf jaar. De klachten begonnen bij Zoë in haar linkerhand, naarmate de tijd verstrijkt merkt ze ook uitval van spieren in de rest van haar lichaam en inmiddels wordt ook het spreken moeilijker.
“We willen onze vriendin Zoë en haar gezin een hart onder de riem steken en daarnaast hopen we met onze actie een mooi bedrag op te halen voor onderzoek naar de onmenselijke ziekte ALS”, geven de initiatiefnemers aan.

‘Tijd’
‘Tijd’. Een begrip dat voor Zoë en haar man Geert afgelopen jaar een andere lading kreeg. “Daarom komen we in Schaijk met elkaar in actie voor Zoë en de overige 1.500 ALS-patiënten in Nederland. Op 22 en 23 december gaan we vanuit dorpshuis De Phoenix bewust samen ‘tijd’ maken met allerlei leuke en sportieve activiteiten. Op die manier steunen we Zoë én het goede doel van 3FM Serious Request: Stichting ALS. Want wat als je deze ‘tijd’ niet meer hebt?”

Activiteiten voor het hele gezin
De leden van GWON hebben een keur aan activiteiten bedacht om 24 uur lang geld in te zamelen voor Stichting ALS. Zo is iedereen vrijdag 22 december vanaf 16 uur van harte welkom voor een borrel tijdens de ‘vrijmibo’. Ook aan de kids is gedacht. Die kunnen zich zowel vrijdag (tussen 16 en 19 uur) als zaterdag (tussen 11 en 14 uur) hun hart ophalen. “Kom kijken naar dansoptredens of maak een familiefoto in kerstsfeer. Koop een stempelkaart waarmee kinderen onder andere kunnen schminken, knutselen en iets lekkers uitkiezen of doe mee met de Hi-ha-ho Kerstbingo. En op vrijdagavond wordt een zaal omgetoverd tot bioscoop, waar een film zal draaien voor kinderen vanaf 10 jaar. Kortom, tijd en gezelligheid voor het hele gezin!”

Sportieve activiteiten
Op zaterdag 23 december kun je deelnemen aan diverse sportieve uitdagingen. Van spinnen, boksen, bootcamp- en HITT-trainingen tot een mountainbike- en taekwondoclinic. En van yoga-, Tai Chi- en mindfullness-sessies tot een wandeling met een natuurgids. Alles om geld in te zamelen voor het goede doel.

Kerstmarkt en veiling
Op zaterdag 23 december is er van 11 tot 14 uur een gezellige kerstmarkt. De kerstknutselwerkjes van alle basisschoolkinderen worden tentoongesteld en kunnen voor een klein bedrag worden gekocht. Daarnaast zijn er verschillende kerstkraampjes met onder andere zelfgemaakte kerststukjes, kaarten en koekjes. Om 14 uur start een grote goederen- en dienstenveiling en daarna vindt de ontknoping plaats en wordt bekendgemaakt welk bedrag er in 24 uur is opgehaald.

Doneren en inschrijven
Kijk voor het volledige programma van de actie ‘24 uur voor Zoë’ en het inschrijven voor de diverse activiteiten op www.schaijk24uurvoorzoe.nl. Op deze website kun je tevens een bedrag doneren voor Stichting ALS.

Bron: Arenalokaal
Foto: 3FM