Lolbroeken bouwen 1988 - 1989 + optocht en prijsuitreiking

Jeugdoptocht Lolbroeken 1988-1989

Een pareltje van een carnavalsfilm heeft deoptocht.nl weer binnen gekregen. Ditmaal van de Lolbroeken uit 1988/1989. We zien o.a. het bouwen, bedanken van de bouwouders, de jeugdoptocht van verschillende standpunten, de onthulling van Boer Moes en de prijsuitreiking.

De film geeft een mooi tijdsbeeld weer van zo’n 34 jaar geleden. Vele bekende gezichten komen voorbij in deze film van ± 1 uur.

Lolbroeken werden Moi Gekloi

De Lolbroeken kennen we beter als Moi Gekloi, een goed voorbeeld van een clubje dat doorstroomde van de jeugdoptocht en zeer succesvol deel heeft genomen aan de grote Moeslandse optocht. In totaal werd Moi Gekloi twee keer eerste, 6 keer tweede en 2x derde in de categorie wagens van de optocht van Schaijk.

Ook in de categorie grote loopgroepen deden ze zeer verdienstelijk mee.
Tegenwoordig doet Moi Gekloi het wat rustiger aan, maar wie weet…

Rest me nog hoffotograaf Jan van Ballegooij te bedanken voor het digitaliseren van deze prachtfilm!