Oud jurylid Lennard Landman (Leo van Zijl) overleden

Oud jurylid Lennard Landman (Leo van Zijl) overleden

Lennard Landman (Leo van Zijl) oud jurylid voor de grote Moeslandse optocht is donderdag 7 september 2023 overleden. Hij was ondernemer, prins carnaval, presentator, zanger, interieur-bouwer, uitgever, schrijver van carnavalshits en handelaar in antiek. Leo van Zijl uit Oss is donderdag op 77-jarige leeftijd overleden.

Lennard Landman

Eerder dit jaar, toen Van Zijl (Dongen, 1946) het einde al zag naderen, blikte hij uitgebreid terug op zijn leven in het Brabants Dagblad. ,,Als ik er niet meer ben, gaat het feest gewoon door”, gaf hij als boodschap mee. Na drie verschillende vormen van kanker te hebben overleefd, was hij uitbehandeld.

Van Zijl – beroepsmatig actief in de interieurbouw en de handel in antiek en curiosa – verwierf onder zijn artiestennaam Lennard Landman nationale bekendheid met zijn carnavalshit Overal lagen peuken.

Initiator van de Osse Kluuntocht
De Ossenaar groeide op in Geffen, waar zijn vader tussen 1947 en 1971 burgemeester was. Van een feestje hield Van Zijl, die 65 jaar lang rookte, wel. Als prins Leo dun Urste van de Wevers in Nistelrode, oprichter van de Weverszittingen, grootvorst van de Rauw Ossekar, initiator van de Osse Kluuntocht, mede-oprichter van carnavalsclub Doet hier iets in Oss, zanger, presentator en erkend kroegtijger. ,,Ik heb mijn uurtjes in de horeca wel gedraaid.”

Ook deed Van Zijl veel vrijwilligerswerk, op verschillende plekken in de regio. Hij was bestuurlijk actief bij tennisclubs in Megen en Nistelrode, liep tien keer de Vierdaagse en was voorzitter van de winkeliersvereniging in Nistelrode.
Hij ontwikkelde – samen met zijn toenmalige partner Penny Suppers, bekend van Muze Misse – ook winkelcentrum het Poezenest in Nistelrode. In dat dorp is zaterdagmiddag om 15.00 uur gelegenheid om afscheid van hem te nemen, Leo brengt daar nog een laatste groet aan het prieel aan het Raadhuisplein. Hij heeft er mede voor gezorgd dat dat prieel terugkwam.

Bron: Brabants Dagblad