Willemke de Moesnar Zilveren Moestop 1974 - Wim Wijnakker

Site Willemke de Moesnar bijna compleet

De site over Willemke de Moesnar is jaren geleden gemaakt door Bas Griffioen. Bas wil de website een tweede kans geven maar heeft wel jullie hulp daarbij nodig. Dit is wat Bas erover zegt:

Met het 66 jarig bestaan van Carnaval in het Moesland in aantocht ga ik toch weer een poging wagen om dit project een tweede kans te geven, met jullie hulp. Zonder jullie hulp ben ik diverse projecten gestart die in meer of mindere mate mislukt zijn: Chiggy.eu en Carbonis.nl zijn daar de beste voorbeelden van. Ik ben er nog steeds trots op en ik heb moet toch mijn energie kwijt…

Het project dat echter mijn grootste mislukking is, is de site over Willemke de Moesnar van het Moesland, mijn Opa die nu 106 jaar oud zou zijn. 22 Jaar is hij nar geweest in het Moesland en er is nooit opvolging gekomen. Toen we in 2007 al 25 jaar zonder nar zaten in het Moesland heb ik een site over hem gelanceerd. Idee was dat ik daarmee verhalen over vroeger zou ophalen bij de Schaijkenaren, over zijn tijd als ondernemer, ere lid van Kunst Adelt of die 22 jaar als Willemke de Moesnar.

Oproepen voor Willemke de Moesnar

Het was een tijd voor social media bestond en dus deed ik oproepen op deoptocht.nl, de Omroeper, De Arena en Brabants Dagblad. Waar ik niet aan had gedacht is dat niet iedereen evenveel energie heeft als ik. Ik snap het… Toch vind ik het tot op de dag van vandaag jammer dat er niet meer herinneringen zijn opgehaald, voor ze verdwijnen in de tijd.

Daarom probeer ik het nu – 16 jaar later – heel bewust nog eens. Nu met social media om ‘iedereen’ te bereiken, hopend dat mijn leeftijdsgenoten van de herfst of winter eens met hun ouders de fotoboeken op zolder in duiken. Gewoon een leuke anekdote of typerende uitspraak is ook super welkom. Vrienden, graag jullie hulp om jullie familie / kennissen te bereiken.

Ik heb de foto’s op zijn site allemaal ‘gescand’ en kom dan een hoop Schaijkenaren tegen die samen met Wim schik hebben gehad, jullie ouders: De kinderen van Wim en Roos en van Ome Piet Wijnakker, Het personeel van toen: Henry Verstraten, Gerard en Bernadette Oliemeulen, Leo van Oort. Buren Frans Schoppema, Jos & Josje en Felicio Loeffen. Raad van 11 leden Hans Vaneker, Theo van Boekel, Sjef Arts, Tiny van den Bogaert, Jan Geurts van Kessel, Rieni van Dorst, Jan Franken, Hennie van Apeldoorn, Gerard van Dijk, Lenie van Mari van der Heijden, Theo van Oort en Nico van Tilburg bijvoorbeeld.

Van Kunst Adelt: Gerrie Smits, Arie Manders, Ineke de Klein, Lea Jans, Lucy Geurts van Kessel, Ben van den Bogaert en Ben de Graaff. Dansmariekes Rian en Nellie Potjes, Carla van der Heijden, AnnePetra van Boekel, Patricia van der Heijden, Marleen & Marion de Louw en Lia van Boekel. Van de Hofkapel: Frans Zwaans, Ger van Gaal, Tiny Jans en Mimi van Arnold van der Venne. Oud prins Eric Langendijk en onze oprichter Ad van Dorst. Maar bijna elke Schaijkenaar van toen kende Wim: iedereen is zeer welkom om bij te dragen aan dit collectieve geheugen over Moeslands enige nar.

Ken je een van deze mensen, tag ze dan svp even onder dit bericht of verwijs ze naar de website van Willemke de Moesnar

Dan hoop ik op nog wat oude herinneringen om de site echt compleet te maken, dan heb ik er – met jullie hulp – alles aan gedaan om van dit buikpijn-project toch een succes te maken. (Doorzettingsvermogen én geduld, wie had dat gedacht???)

Wil je bijdragen? Mail me dan op basgriffioen@home.nl of stuur me een PB. Delen is lief, taggen nog beter en samen met genoemde personen even de zolder op nog liever. Ik kom jullie herinneringen van de herfst graag persoonlijk ophalen.

Dank voor jullie hulp. Echt!
Bas Griffioen