Theo van der Linden overleden

Oud raadslid Theo van der Linden overleden

Het zit de familie van der Linden niet mee. Moesten ze op 8 mei 2023 afscheid nemen van Nomi, nu is helaas Theo van der Linden op zaterdag 8 juli overleden. Theo is 75 jaar geworden.

Theo was een vaste kracht voor Stichting carnaval de Moeslanden. Hij werd lid van de raad van 11 in 1984 en heeft tot 2002 diverse functies bekleed bij de raad. In die tijd heeft hij ook verschillende onderscheidingen mogen ontvangen voor zijn tomeloze inzet. Zo heeft hij de volgende onderscheidingen gekregen:

1984 Orde van het Moesland
1987 Orde van Verdienste
1990 Gemeentelijke onderscheiding
2001 Ambassadeur van het Moesland
2004 Orde van Verdienste

‘Hendig menneke’
Theo was een ‘hendig menneke’, hij kon van niets iets maken en dat kwam goed van pas. Zeker bij de carnaval waar regelmatig iets gemaakt moest worden. Zo was hij jaren lid van de commissie pronkzitting. Hij werd overal voor gevraagd om zijn medewerking te verlenen en dat deed hij dan ook graag.

Ook heeft Theo deel uitgemaakt van het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden om ook zo zijn steentje bij te kunnen dragen aan het carnaval in Schaijk

Voor deoptocht.nl is Theo ook ‘In Beeld’ geweest en daar staan wat leuke dingen in. Zo is hij trots op zijn drie zonen en geeft hij aan dat de ’mooiste carnavalswagen allertijden’ gemaakt wordt door of Zot Gefrot of Ut Wurd Wa. Bij Zot Gefrot zitten zijn zonen Ted en Arjen en bij Ut Wurd Wa zit Pieter. Theo maakt geen onderscheid, mooi om te lezen.

Zo is er weer iemand van de ‘gouden generatie’ Moeslanders overleden. Een generatie die het Moeslands carnaval op de kaart hebben gezet met de groei van de optocht, het aantal carnavalsclubs en alles wat daarbij hoort.

Ik wil Jeanne, kinderen, partners en kleinkinderen heel veel sterkte wensen in deze moeilijke tijd.

Theo van der Linden is 'In Beeld'