Samen soepen

‘Samen soepen’ en verwelkoming nieuwe inwoners tijdens derde editie Beleef Schaijk

Tijdens het festival Beleef Schaijk op zaterdag 10 en zondag 11 juni vinden er ook weer diverse sociale initiatieven plaats. Zo worden nieuwe inwoners van het dorp, evenals vorig jaar, op een bijzondere manier welkom geheten door een speciale werkgroep. Verder gaan onder de noemer ‘Samen soepen’ (foto) Schaijkenaren in de stretchtent met elkaar aan tafel en krijgen zij een vers gemaakt kopje soep, bereid door vrijwilligers.

“Het is de tweede keer dat we dat doen”, vertelt Debbie Koning namens de organisatie. “Een week of zes geleden is de initiatiefgroep van start gegaan om mensen met elkaar aan tafel te krijgen. De initiatiefgroep varieert in leeftijd van dertig tot zestig jaar. Een geweldige club mensen die breed ontmoeten mogelijk wil maken in het dorp. Zij zijn ook bezig om een ontmoetingsplek in het dorpshuis te creëren. Een plek waar men zich uitgenodigd voelt om zinvol en betekenisvol elkaar te ontmoeten en waar je samen dingen met en voor elkaar kan doen. Deze ontmoetingsplek moet laagdrempelig, toegankelijk en dichtbij zijn, zowel in fysieke zin als in de beleving van de bezoekers.”

Maar voor dat zo ver is, gaat de initiatiefgroep al aan de slag met ‘Samen soepen’ tijdens Beleef Schaijk. Zaterdag 10 juni vanaf 15 uur in de strechtent op het festivalterrein.

Ook het initiatief om nieuwe inwoners in het dorp te verwelkomen gaat dit jaar weer door, geeft Debbie aan. “De werkgroep had heel graag via een brief deze mensen persoonlijk willen uitnodigen, maar helaas is dat vanwege de AVG-wet niet mogelijk. We roepen dus alle Schaijkernaren op om een nieuwe collega, buur of bekende die nog niet zo lang in Schaijk woont te wijzen op dit initiatief. Vorige jaar was het een groot succes, bijna vijftig mensen kwamen kennismaken en vragen stellen aan elkaar.” De ontvangst van nieuwe inwoners begint om 17 uur.

Derde editie Beleef Schaijk
De derde editie van Beleef Schaijk gaat terug naar de basis. Een écht dorpsfeest voor iedereen. Dat betekent een gevarieerd en laagdrempelig programma, voor jong en oud. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen. Daarom is ervoor gekozen om geen entree te heffen op zondag, dat is de familiedag. Zaterdagavond wordt er wel entree gevraagd, maar pas vanaf 18 uur Kom je eerder? Dan mag je gratis op het terrein blijven.

De Alleskunner
Evenals voorgaande jaren is er weer een sportieve activiteit. Beleef Schaijk gaat op zoek naar dé Schaijkse Alleskunners. Net als bij de tv-show van SBS6 betekent dat heel veel spelletjes waarbij continu teams afvallen en er op het einde één winnaar is. Zaterdagmiddag rond 15 uur start de Alleskunner. Deelnemen is gratis en opgeven kan via alleskunner@beleefschaijk.nl.

Het evenement wordt volledig opgezet door vrijwilligers, waarbij Carnaval de Moeslanden en Natuurlijk Schaijk een helpende hand bieden. Ook vele lokale ondernemers dragen Beleef Schaijk een warm hart toe met diverse vormen van sponsoring. Voor en door Schaijkenaren, dat is waar Beleef Schaijk om draait.

Kijk voor het volledige programma op www.beleefschaijk.nl.

Bron en foto: Arena Lokaal