Beleef Schaijk 10 en 11 juni 2023

Beleef Schaijk, een dorpsfeest voor iedere Schaijkenaar

Zaterdag 10 en zondag 11 juni vindt de derde editie plaats van het Schaijkse dorpsfeest Beleef Schaijk. Het belooft weer een mooi feestweekend te worden met muziek, vertier voor jong en oud, lekker eten en een hoop gezelligheid. Eigenlijk dezelfde ingrediënten als de vorige edities, maar toch nét wat anders…

Door corona kon pas in 2022 de tweede editie plaatsvinden. Door het grote succes en de enthousiaste reacties in 2019 werd besloten om het nog grootser aan te pakken. Er werd flink geïnvesteerd, in onder andere twee podia, een bomvol programma en een prachtig opgezet festivalterrein. Het evenement zat strak in elkaar, de bezoekers waren enthousiast, maar helaas was deze editie minder succesvol dan het eerste jaar. Natuurlijk zat het weer niet mee en was er veel concurrentie van andere evenementen en activiteiten. Aan de andere kant moet je ook lering trekken: wat was er goed en wat kan er beter?

Laagdrempelig
De derde editie van Beleef Schaijk, die op 10 en 11 juni zal plaatsvinden, gaat terug naar de basis. Een écht dorpsfeest voor iedereen. Dat betekent een gevarieerd programma, voor jong en oud. Iets kleiner in opzet, gemoedelijker, nog meer gericht op ontmoeten. Wat ook enorm belangrijk blijkt, is de laagdrempeligheid. Iedereen moet zich welkom voelen om een kijkje te komen nemen. Daarom is ervoor gekozen om geen entree te heffen op zondag, dat is de familiedag. Zaterdagavond wordt er wel entree gevraagd, maar pas vanaf 18 uur Kom je eerder? Dan mag je gratis op het terrein blijven.

Alleskunner
Zoals voorgaande jaren met de Fun Run en de Fun Walk is er dit keer weer een sportieve activiteit. Alleen wordt het dit jaar wel anders: Beleef Schaijk gaat op zoek naar dé Schaijkse Alleskunners. Net zoals bij de bekende televisieshow van SBS6 betekent dat heel veel spelletjes waarbij continu teams afvallen en er op het einde maar één de winnaar kan zijn. Die kan een mooie prijs verwachten. Zaterdagmiddag rond de klok van 15 uur zal de Alleskunner starten. Deelnemen is gratis en opgeven kan via alleskunner@beleefschaijk.nl.

Vrijwilligers en verenigingen
Het hele evenement wordt opgezet door een grote groep vrijwilligers, waarbij Stichting de Moeslanden en Natuurlijk Schaijk een helpende hand bieden. Deze laatste organisatie gebruikt het Beleef Schaijk-evenement om nieuwe inwoners hartelijk welkom te heten. Ook tientallen lokale ondernemers dragen Beleef Schaijk een warm hart toe met diverse vormen van sponsoring. Wat dat betreft is het heel duidelijk, voor en door Schaijkenaren. Dat is waar Beleef Schaijk om draait.

Kijk voor meer informatie en het volledige programma op www.beleefschaijk.nl.

Bron: Arenalokaal