Sleuteloverdacht 2023 in Uden

Sleuteloverdacht 2023 in Uden

Sleuteloverdacht 2023, wat voorheen de Erewijn was, is dit jaar in Uden. Nu we niet meer als Landerd en Uden door het leven gaan, maar dat we sinds 1 januari 2022 met zes dorpen de gemeente Maashorst vormen.

Daar hoort natuurlijk een andere invulling van de Sleuteloverdracht (oud gemeente Uden) en Erewijn (oud gemeente Landerd) bij. De organiserende verenigingen willen de start van carnaval 2023 graag met jullie vieren in de Knoerissenstal op de Markt in Uden. Op 17 februari ben je van harte welom om de start van het carnaval in de gemeente Maashorst met ons te vieren.

Vanaf 16:00 zal de tent geopend zijn en zullen diverse kappelen van zich laten horen. Vanaf 17:00 zullen de hoogheden van de zes kernen, die samen de gemeente Maashorst vormen, de strijd met elkaar en de burgemeester aangaan om de sleutel van ieders eigen dorp te bemachtigen.

Boeremoeskapel en Stef Ekkel bij Sleuteloverdacht 2023
Nadat wij de sleutel bemachtigd hebben trappen we samen het carnaval af onder het genot van een hapje, een drankje en optredens van onder andere de Boeremoeskapel, Dweilorkest Ongerakt en de dansgardes van de Knoerissen en de Piepers. Het evenement wordt afgesloten door Stef Ekkel, waarna het Carnaval kan beginnen! Iedereen is welkom, er is geen entree. Bij binnenkomst kan iedereen een heerlijke Schrobelèr pakken.