Sleuteloverdracht 2023 op Markt in Uden

Sleuteloverdracht 2023 op Markt in Uden

Sleuteloverdracht 2023 is in Uden. Geen vertrouwde Erewijn meer met Stichting Carnaval de Moeslanden, de Kelestropers, de Smouzen en de Heikneuters.

Verschillende vertegenwoordigers van de de zes carnavalsverenigingen uit de gemeente Maashorst ontmoetten elkaar vorige week in het vernieuwde dorpshuis van Zeeland. Met de fusie van de gemeentes Landerd en Uden moest er ook nagedacht worden over een nieuwe vorm van de start van carnaval. Sinds november 2022 is er druk nagedacht hoe de Landerdse Erewijn samen met de Udense Sleuteloverdracht gecombineerd kan worden tot één daverend startsein voor het carnaval. Dit jaar vindt het evenement niet meer plaats in het gemeentehuis, maar wordt er uitgeweken naar de tent, oftewel de Knoerissenstal, op de Markt in Uden.

Daar zijn alle inwoners van de gemeente Maashorst uitgenodigd om live mee te maken hoe de hoogheden van de zes kernen in een ludiek spel de strijd met elkaar en de burgemeester aangaan om de sleutel van hun dorp te veroveren. Vanaf 16.00 uur zullen onder andere de Boeremoes kapel, Dweilorkest Ongerakt en de Knoerissen Hofkapel zorgen voor een muzikale omlijsting. Ook zullen de dansgardes van Volkel en Uden de bezoekers trakteren op hun dans. Als slot-act heeft de commissie Stef Ekkel (komt regelmatig voorbij op deoptocht.nl) gestrikt om de afsluiting van het evenement en start van het carnaval te verzorgen. “Carnaval vier je samen en samen is sinds begin dit jaar gemeente Maashorst”, aldus voorzitter van de commissiesleuteloverdracht Walter van Uden. “De voorbereidingen voor het carnavalsseizoen beginnen vaak al in de zomer, en toen werd het eerste zaadje voor deze samenwerking al geplant. Dit zaadje is in enkele maanden uitgegroeid tot een volwassen plant en daarmee staat nu dan ook een mooi evenement, wat de officiële aftrap markeert van ouwerwets gezellige carnavalsdagen.”

De tent gaat op vrijdag 17 februari 2023 open om 16.00 uur. Het officiële programma begint om 17.00 uur en zal tot ongeveer 20.00 uur duren.

Bron: Kliknieuws
Foto: Kliknieuws