Scepters Ton Zwaans

Scepters Ton Zwaans

Scepters Ton Zwaans? “Ton is toch nooit Prins der Moeslanden geweest?”, ik hoor het jullie denken. Dat klopt inderdaad, Ton was o.a. lid van de Hofkapel en heeft daar veel mooie dingen meegemaakt. Zo ook iets met scepters. De scepter van het 22-, 33- en 44-jarig bestaan van het Moeslands carnaval om precies te zijn.

Carnavalsvrijdag 2022 Scepters Ton Zwaans
Carnavalsvrijdag 25 februari 2022 ging Stichting Carnaval de Moeslanden met de Hofkapel, Jeugdcarnaval Schaijk en MnN naar de Potter nadat ze op bezoek waren geweest bij de Pastoor. Dit gebeurt ieder jaar, tot op heden niets bijzonders. Ware het niet dat Frans Zwaans (broer van Ton) het woord nam en uitleg ging geven over de scepters van Ton Zwaans.

Wat dit verhaal is kun je hieronder bekijken in een reportage van de MoesNOS. Zij zijn op een decemberavond bij Frans geweest en daar mocht hij zijn verhaal nogmaals doen. Gelukkig zijn er destijds ook beelden gemaakt bij de Potter door Mark van Zandvoort. Mark; gruwelijk bedankt. Deze beelden zijn goud waard.

En voor de Moeszakken en Moeszakkinnen; dit is carnaval, samen lachen en samen huilen…