Pop-Up Moesland: Schon Pekske!

Schon Pekske op nieuwe locatie

Jeugdcarnaval Schaijk gaat samen met Point O tweedehands carnavalskleren inzamelen voor het goede doel. Na een mini-editie in 2021 breidt de pop-up store Schon Pekske uit naar een assortiment voor alle leeftijden.

Het initiatief werd in 2020 voor het eerst gehouden om geld in te zamelen voor Jeugdcarnaval Schaijk. Daarnaast wil de vereniging er voor zorgen dat carnavalskleding gebruikt blijft worden. “We vinden het ook zonde dat er zoveel carnavalskleding op zolders ligt en niet meer wordt gebruikt. Het is veel beter om die kleding opnieuw te gebruiken, en een tweede leven te geven.” Het initiatief is een samenwerking met Point O.

De inzamelactie staat op het punt te beginnen. Het eerste inzamelpunt in de Phoenix gaat woensdag 28 december van start. Daarna wordt er vanaf 9 januari een inzamelpunt geopend bij Recycle Point en wordt er tijdens de jeugdpronkzitting ook kleding ingezameld. 25 januari gaat de winkel officieel open, openingstijden zijn afhankelijk van het aantal vrijwilligers die mee willen helpen bij Schon Pekske. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via info@jeugdcarnavalschaijk.nl.

Bron: DTV Nieuws