Arnold van der Venne overleden

Arnold van der Venne overleden

Arnold van der Venne is woensdag 21 december jl. op 81-jarige leeftijd overleden. Wederom heeft er in een korte tijd een Moeszak met een muzikaal moesgroen hart ons verlaten.

Arnold was maar liefst 43 jaar lid van Boeremoeskapel de Hofkapel. Zo goed als vanaf het begin van de oprichting van het Moeslands carnaval was hij erbij. In 1961 werd hij lid van de hofkapel en heeft tot 2003 zijn lidmaatschap met trots en vooral veel plezier vervuld. Door zijn jarenlange ervaring wist hij van de hoed en de rand. Arnold speelde in die tijd de trompet. Eén van de hoogtepunten van de hofkapel was een optreden geven in Parijs in 1970 waar Arnold uiteraard ook bij was.

Niet alleen voor de hofkapel, maar ook met Den Dôrde Pluk werden vele optredens gegeven waar veel mensen erg van genoten en waar uit volle borst werd meezongen tijdens optredens bij o.a. de pronkzittingen. Muziek maken en mensen daarvan laten genieten was iets waar Arnold erg blij van werd.

Toeter Mar Henne
Ook voor jeugdhofkapel Toeter Mar Henne heeft Arnold vele jaren als dirigent zijn steentje bijgedragen. Met zijn ervaring en enthousiasme werden vele jeugdige muzikanten geholpen. Hij had er veel voor over om zijn kennis van muziek over te dragen op de jeugd. Dit werd zo gewaardeerd dat Arnold hofdirigent van Toeter Mar Henne is geworden.

Voor zijn tomeloze inzet rondom carnaval is Arnold verschillende malen onderscheiden:

1981 – Gemeentelijke onderscheiding
1984 – Zilveren Moestop
1990 – Orde van Verdienste
1992 – Gemeentelijke onderscheiding
1998 – Orde van Verdienste
2001 – Ambassadeur van het Moesland

Arnold kwam ik regelmatig tegen in het Moesbos als hij zijn hondjes aan het uitlaten was. Altijd vriendelijk en even een praatje maken deed hij graag.

Ik wil Mimi, kinderen, kleinkinderen en vrienden erg veel sterkte wensen met dit verlies.