Auwzum brengt ode aan Nico Wong

Auwzum brengt ode aan Nico Wong

Na de Kerst sluit ‘de Schaijkse Chinees’ Nico Wong, na bijna 40 jaar, de deuren van zijn restaurant bij de entree van het dorp aan de Rijksweg. Zondag werd hij voor het naderend afscheid toegezongen door carnavalsclub Auwzum én verrast met een eretitel.

Nestor Schaijkse Horeca
Fook Choy Wong (74) startte in 1983 Chinees Indisch restaurant ‘Kota Radja’ bij de verkeerslichten in Schaijk. In het dorp werd hij al gauw ‘Nico’ genoemd omdat zijn echte naam toch niet te onthouden was voor velen. Wong is inmiddels als langst serverende horeca man de nestor van de Schaijkse horeca.

‘Kota Radja’ werd een vaste waarde: even lekker ‘Chinees’ halen of gezellig aanschuiven voor een avondje oriëntaals tafelen. Wongs’ gastvrijheid en vriendelijke uitstraling maakte hem een zeer geliefde dorpsgenoot.

Voor Carnavalsclub Auwzum alle rede om hem een serenade te brengen. Bij het afhalen van een rijsttafel voor 20 personen werd Nico zondag tot zijn verrassing uitbundig toegezongen. In het lied werden onder andere zijn lange staat van dienst, innemende gastvrijheid, wandellust en grappen met grote glimlach aangehaald.

Oorkonde
Als duizendklapper op de Chinese vuurpijl werd Nico benoemd tot erelid van de fanclub ‘Vrienden van Auwzum’ met bijbehorende oorkonde en bloemenhulde. Auwzum wenst Nico nog heel veel gelukkige jaren toe met zijn kinderen en kleinkinderen in Schaijk. We roepen iedereen die komende week nog een gerecht afhaalt bij het genieten thuis aan tafel een foto op Facebook te zetten met #bedanktNicoWong

Auwzum brengt ode aan Nico Wong

Auwzum brengt ode aan Nico Wong