raad van 11 is een complot

‘Raad van 11 is een complot’

Protestgroep dreigt Moeslandse optocht te ontregelen; ‘Raad van 11 is een complot’

Stichting Carnaval de Moeslanden moet er ernstig rekening mee houden dat de verzette carnavalsoptocht zaterdagmiddag gebruikt wordt om te demonsteren tegen de carnavalsmaatregelen. Protestgroep ‘Tegen (d)raad(s)’ zegt een luid én stil protest te organiseren omdat zij de Raad van 11 (foto) verdenkt van complottheorieën én -praktijken.

Een woordvoerder van de protestgroep, die niet met zijn naam in de krant wil (“Maar ik kan u wel verklappen: mensen die mij kennen noemen mij zeker geen Engeltje”), zegt een zeer anarchistisch groepje in het Moesland te hebben gevonden, ‘Auwzum’ genaamd, dat zich al jaren tegen de gevestigde wanorde keert. Medestanders die net als hij tegen het complot denken te zijn en niet te beroerd zijn om een hesje aan te trekken en de boel eens even lekker te ontregelen. “Jaren geleden hebben ze zelfs getracht te infiltreren tot aan de hoogste positie van de carnavalshiërarchie c.q. Moeslandse Monarchie, dat zijn dwarsliggers naar mijn hart.”

Anti Alaaf
De reactie van het bestuur van Stichting Carnaval de Moeslanden dat ‘De verdenkingen echt nergens op slaan’ wuift de oproerkraaier weg naar het Moesland der fabelen. “Geen dreadlock op mijn hoofd die er aan denkt om te wijken voor deze nonsens, wij zijn voor een helder tegengeluid en slaan wel degelijk ergens op. Als dansleraar kan ik verklappen dat we niet naar de pijpen van de prins blijven dansen, het gevoel van Anti Alaaf leeft heel breed in alle lagen van het Moesvolk”, meent de actievoerder. “En daar hoor of zie je dus niks over terug op mainstream media als Landerd FM en de MoesNOS, wat sowieso spreekbuizen van het carnavalskartel zijn die louter nepnieuws brengen!”

De protestgroep blijkt desgevraagd ook geen vergunning voor de carnavalsdemonstratie aan te hebben gevraagd bij Prins Twan d’n Urste. “We komen zaterdag gewoon gezellig op de koffie. Of een pilsje natuurlijk, daar spuug ik ook niet in.”

Bron: Arenalokaal