Geniet van Moeslandse optocht vanaf gezellig zomerterras

Geniet van Moeslandse optocht vanaf gezellig zomerterras

De grote Moeslandse optocht staat gepland voor zaterdag 14 mei. Veel carnavalsclubs zijn druk aan het bouwen om die dag met de meest prachtige creaties door de Schaijkse straten te trekken. Mensen die slecht ter been zijn of die om een andere reden niet lang kunnen staan, konden altijd vanuit de Moestempel van de optocht genieten. Dit jaar pakt de organisatie het iets anders aan. Geen overdekte tribune, maar een gezellig zomerterras. Ook de locatie is anders: op de parkeerplekken voor de winkels op de hoek van het Europaplein en de Schutsboomstraat.

Loopgroepen, wagens en muziekkapellen… de optocht van Schaijk is de grootste uit de omgeving en zeer de moeite waard om te bekijken. Alleen hoe doe je dat als je moeite hebt om lang te staan, gezondheidsproblemen hebt en niet vanuit je raam kunt kijken? Dan kom je naar het gezellige zomerterras in het centrum van Schaijk. MKB Schaijk-Reek organiseert al voor de twaalfde keer in samenwerking met Stichting Carnaval De Moeslanden deze bijzondere mogelijkheid. In eerste instantie zijn de plekken bedoeld voor mensen met een beperking, ouderen en mensen die slecht ter been zijn, en hun begeleiders, maar ook anderen zijn van harte welkom.

Verwennerij
Vertoeven op de tribune betekent niet alleen een gezellig terras met mooi uitzicht, maar ook een stukje verwennerij. Tijdens de Moeslandse optocht wordt het publiek voorzien van lekkere hapjes en drankjes. Dubbel genieten dus. De organisatie vraagt voor deze middag een kleine vergoeding van 11 euro per persoon. Omdat het belangrijk is dat iedereen uit de gemeenschap deel kan nemen aan het carnavalsfeest, mogen mensen met een beperking gratis gebruik maken van deze faciliteiten. Zij krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging.

Aanmelden
Wie aan deze middag wil deelnemen, moet zich hiervoor aanmelden. Kom dan woensdag 4 mei tussen 9.30 en 12.30 uur naar de foyer van De Phoenix aan de Pastoor van Winkelstraat 11 in Schaijk. Daar liggen formulieren klaar om jezelf aan te melden. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Kaarten graag ter plekke contant afrekenen. Bij slecht weer gaat het zomerterras niet door. Betaalde kaarten worden dan geretourneerd. Neem voor meer informatie contact op met Willie van Esch via 0486-462203 of Fons Roelofs via 06-13209915.

Bron: Arenalokaal