Zittend Carnaval in 2022?

Plan: Zittend carnaval vieren in kroeg met tijdslot en mondkapje

In het Brabants Dagblad staat vandaag een heel artikel over de mogelijke gang van zaken tijdens aankomend carnaval in februari.

Dit zou het plan zijn voor het aankomende carnaval in februari:
Zittend carnaval vieren in kroegen met een tijdslot en toegangskaarten. Volgens het Brabants Dagblad zal Burgemeester Jack Mikkers van Den Bosch dit maandag bespreken namens alle gemeenten in de Veiligheidsregio Brabant-Noord met minister Dilan Yesilgöz (van Justitie en Veiligheid)

Niet zeker
Het is nog lang niet zeker dat het plan uit Den Bosch wordt overgenomen, maar het is wel de bedoeling dat in heel Zuid-Nederland tijdens carnaval één lijn wordt getrokken om de carnavalsdrukte in goede banen te leiden. ,,We denken samen aan en zorgvuldig over de mogelijkheden en onmogelijkheden’’, aldus de woordvoerder van Mikkers. De burgemeester spreekt namens alle elf gemeenten in de Veiligheidsregio Brabant-Noord, waaronder ook Oss, Meierijstad en Maashorst.

Coronamaatregelen
Het staat vast dat er wegens de coronamaatregelen buiten geen carnaval gevierd mag worden. ,,Werken met tijdsloten en kaarten is niet ideaal. Maar je zult iets moeten doen om het te reguleren. En het is ook goed om dat te doen met andere steden.’’

Schaijk
Het is onbekend hoe carnaval in het Moesland er in februari 2022 uit gaat zien. Wat wel duidelijk is, is dat het beleid opgevolgd dient te worden, wat het ook gaat worden. Maar zittend carnaval vieren met mondkapje is wel een uitdaging.

Bron: Brabants Dagblad