Carnaval Schaijk 1973

Filmbeelden carnaval 1973 Schaijk online

Enkelen van jullie zullen de beelden van carnaval 1973 gezien hebben op de site van de Heemkundekring Schaijk-Reek. In het verzamelboek wat ze uit hebben gebracht kon je d.m.v. een qr-code naar bepaalde films toe. Zo ook deze beelden. Echter, het is niet carnaval 1972 zo als stond vermeld maar carnaval 1973.

Dr. Langendijk
De beelden zijn gemaakt door Dr. Langendijk, die al meer beelden van Schaijk en haar activiteiten heeft vastgelegd. Alle beelden stonden op zgn. 8mm spoelen en zijn digitaal gemaakt door Peter Jan van der Ven. Een enorm monnikenwerk waar Peter Jan vele uren in heeft gestoken en ik wil hem bij deze nogmaals bedanken voor zijn inzet en prachtige resultaat!

Meer spoelen
Van de Heemkundekring heb ik een doos vol met spoelen gekregen van Dr. Langendijk, deze worden ook nog digitaal gemaakt zodat we met zijn allen van deze prachtige historische beelden kunnen genieten.