Vreugde in Moesland - DTV

Vreugde in Moesland

Vreugde in Moesland nu carnaval doorgaat; ‘Nog een jaar geen optocht, dat kan natuurlijk niet!’

Nu er groen licht is voor de carnavalsoptocht in Moesland, zijn verschillende bouwgroepen alweer volop in touw. In een bouwschuur aan de Hoogheistraat in Schaijk werken de clubs Schôn Gekwakt en Vûr Mekoar samen aan enorme creaties. “Super, eindelijk weer een optocht!”

De optocht is dan weliswaar verzet naar mei, maar de bouwers zijn blij met het besluit van stichting De Moeslanden voor een optocht in de lente. “Het voelt goed om te weten dat we een optocht krijgen. Nu zijn we weer lekker bezig”, zegt bouwer Corné van de Laar, terwijl hij al zittend op een steiger met plakwerkzaamheden voor het hoofd van een pop bezig is. “Er was alles aan gelegen om die door te laten gaan”, zegt Twan van Zandvoort, beter bekend als Prins Twan d’n Urste.

Wagenbouwer Rob van der Zwaluw is is ook blij. “We hebben nu het vooruitzicht dat we iets moois gaan toevoegen aan de carnaval.” De optocht in februari wanneer het echt carnaval is moet hij missen, maar dat de optocht nu in mei is levert bij hem geen dubbel gevoel op. “Dat de optocht nu door kan gaan op een andere datum is belangrijker dan dat de optocht met carnaval is”, zegt Van der Zwaluw, voor wie carnaval de ‘belangrijkste bijzaak van het leven is.’

De optocht vindt plaats in het weekend van 13, 14 en 15 mei en dus hebben de wagenbouwers nog even de tijd om aan hun wagen te werken. “Misschien dat we toch iets meer aan de wagen gaan doen dan we van plan waren omdat we extra tijd krijgen. Ik sluit het zeker niet uit”, aldus Van der Zwaluw.

Bron: DTV Maashorst