Hullie Schaijk - 2019

Pronkzitting en optocht Moesland later

Het zat er al aan te komen, diverse carnavalsverenigingen in o.a. Den Bosch, Breda, Roosendaal, Heesch, Berghem en Oss hadden het al aangegeven dat er in 2022 geen optocht zou zijn. Schaijk heeft nu ook aangegeven dat carnaval, zoals we gewend zijn, niet door zal gaan in 2022.

Gisteren gaf voorzitter Maarten Hendriks van Stichting Carnaval de Moeslanden aan dat ook de optocht niet plaats zou vinden tijdens carnaval. “Moeszakken, Moeszakkinnen: gaan we nu weer een carnavalsjaar beleven zoals vorig jaar?
Geen Pronkzittingen, geen optochten, geen Goapmerrege, geen…NEE!!! Dat gaan we dus niet doen. De Pronkzittingen kunnen op de originele data helaas geen doorgang vinden en de kans dat we tijdens de ‘originele’ carnaval optochten gaan hebben is nihil”, aldus Hendriks.

Het bestuur van de Moeslanden heeft besloten om zowel de pronkzittingen als de optochten door te schuiven naar een alternatieve datum later in het jaar. “Wat deze datum precies wordt, hopen we in januari mee te kunnen delen” volgens voorzitter Maarten Hendriks. “Doen we dan met carnaval helemaal niets? Natuurlijk wel, er zal een aangepast programma volgen wat past binnen de dan geldende mogelijkheden. Ook hier zullen we ruim op tijd over communiceren. We houden jullie op de hoogte”.

De optocht gaat dus niet door op Moesmoandag, maar op een later tijdstip in het jaar. Dit was al besloten tijdens de clubvergadering. Ja, dat zal anders voelen, ja het is dan geen ‘echt’ carnaval, maar de clubs hebben wel een lichtpuntje waar ze naar toe kunnen werken. Erg belangrijk voor de toekomst van onze optocht.

Pronkzittingen
Ook streep van de commissie pronkzittingen, Jeroen van Zuijlen, vindt het jammer maar begrijpelijk. “Jammer voor nu, maar gezien de maatregelen is het niet anders. Dus blijf focussen op jullie act, neem de tijd, zoek elkaar op online of binnen de maatregelen” aldus Jeroen.

Positief als Jeroen is laat hij weten dat “je misschien wel met de korte broek het podium op kunt”.

Verder kunnen we als Moesland trots zijn dat we niet opgeven, maar denken in mogelijkheden. En daar ben ik als heel klein onderdeeltje van het Moesland toch wel erg blij mee.