2021 Maarten Hendriks bij Landerd TV over het belang van een bouwloods

Verkiezingen Maashorst geweest. En nu?

Nu dat de rook is opgetrokken rondom de verkiezingen van de nieuw te vormen gemeente Maashorst en de kaarten zijn geschud, ligt de bal bij de politiek. Naar aanleiding van een stuk in de Arena en het Brabants Dagblad had elke partij (uitgezonderd FvD) het in hun partijprogramma voor de verkiezingen staan: Bouwruimte voor carnavalsverenigingen.

Heel goed zou je zeggen en dat is het natuurlijk ook. Maar nu mag er dan ook echt daadwerkelijk boter bij de vis. Ofwel: belofte maakt schuld. Tijdens de clubvergadering werd er al cynisch gezet “benieuwd of het donderdag na de verkiezingen nog in het programma staat”.

Nood is hoog
Zoals voorzitter Maarten Hendriks van Stichting Carnaval de Moeslanden uitlegt in het filmpje van Landerd TV (hieronder te bekijken) is het van erg groot belang dat dit snel gaat gebeuren. De nishut bij de familie Loeffen aan de Waterstraat gaat het laatste jaar in en dan hebben de bouwers in het Moesland geen plek meer om te bouwen. Natuurlijk zijn er nog clubs die een vaste plek hebben bij hun bouwouders, boeren of bedrijven, maar die spoeling wordt ook steeds dunner. Denk o.a. aan het stoppen van boerenbedrijven. Vandaar dat het belang van een bouwloods erg belangrijk is.

Ik zou willen zeggen aan de politiek; “Geen woorden, maar daden”.