Opening carnavalseizoen 2021-2022 Schaijk

Sobere start carnavalseizoen 2021-2022 Schaijk

Het was een troosteloze aanblik zaterdagmiddag 13 november, een versierde zaal, moesgroene lampen en vele spandoeken van carnavalswagens uit het verleden maar geen publiek. Het was de sobere start van carnavalseizoen 2021-2022 in Schaijk.

Het programma was goed gevuld met het eren van Vur Mekoar als makers van Moeslands mooiste carnavalswagen ooit, de installatie van nieuw raadslid Gerco van Binsbergen, een compleet nieuwe dansgarde en het onderscheiden van de Moeslandse Ambassadeurs. Maar het mocht niet zo zijn.

Wel kon Prins Twan I, samen met Prinses Manon en het protocol zijn nieuwe slogan presenteren voor het aankomende seizoen:
“In ut Moesland wört Zot Gefrot”.

Jeugdcarnaval ook afgelast
Tijdens het maken van de opnames van de MoesNOS, was nog niet bekend dat ook het 11-11-bal van Jeugdcarnaval Schaijk was afgelast. Dit werd later bekend gemaakt door voorzitter Marieke van Duijnhoven d.m.v. van een filmpje. Al met al is het een sobere start van het Moeslands carnaval, maar dat wil niet zeggen dat het hele seizoen weg is. Integendeel zelfs! Het Moesland is meer dan klaar voor het nieuwe seizoen.

MoesNOS
Door gootvorst Alex werd ook de start van een nieuw initiatief aangekondigd; MoesNOS 2.0. Oudere Moeszakken en Moeszakkinnen kennen de MoesNOS nog wel uit de jaren ’80 en ’90. In die tijd werd door de MoesNOS verslag gemaakt van de vele carnavalsactiviteiten in het Moesland. Dit is nieuw leven ingeblazen door een groep enthousiaste Moeszakken.

Het eerste verslag kun je hieronder terug bekijken.