2021 Goei Geknoei bij DTV Uden

Goei Geknoei bij DTV Uden

Goei Geknoei in Schaijk werd bezocht door DTV Uden en heeft daar het volgende verslag van gemaakt:

In Schaijk bouwen ze weer volop aan de carnavalswagens

Het begint toch weer te kriebelen: bouwen aan een carnavalswagen. Ondanks dat het spannend is of er in 2022 carnaval is, zijn een aantal bouwclubs in Schaijk al weer volop aan de gang met een nieuwe creatie.

In de bouwhal van CV Goei Knoei wordt hard gewerkt. Ze bouwen een grote wagen voor de Moeslandse optocht. Er is al steeds meer te zien hoe de wagen voor komende carnaval er uit gaat zien. Er wordt volop gegaasd en ook het eerste papier-maché wordt al op de koppen geplakt.

Tekst gaat verder na de video

“Het voelt wel weer lekker”, zegt Ivo Leenders vanaf een steiger. “Maar in het begin was het wel wennen. Bij de eerste vergadering vroegen we ons af of we wel zo groet moesten bouwen. Maar we gaan er weer met zijn allen voor.”

“Het bouwen zit in het bloed. Je bent er mee opgegroeid, je weet niet beter”, zegt Leenders. Daar is collegabouwer Michel Berkemans het helemaal mee eens. “Vroeger als klein menneke zag ik al die grote wagens. Dat wilde ik zelf ook kunnen.”

Sommige clubs afgehaakt
Schaijk heeft een van de grotere optochten in de regio. Maar of er weer net zoveel wagens meedoen als andere jaren is nog maar de vraag. Dat carnaval een lange tijd door corona stil heeft gelegen kan ervoor gezorgd hebben dat sommige bouwclubs zijn afgehaakt, denkt Wouter Spijkers van Stichting Carnaval De Moeslanden. “We weten van een aantal clubs dat ze gaan bouwen, maar van sommigen hebben we nog niks gehoord”, zegt hij.

Maar hoopvol zijn ze nog wel in Moeslandse carnavalsstichting. “Schaijks bloed is echt carnavalsbloed. Dus ik hoop dat het meevalt. Maar weten doen we het nog niet”, zegt Spijkers

Toch gaan de komende maanden een onzekere tijd worden voor de bouwers. Oplopende besmettingscijfers en een aangekondigde persconferentie van het kabinet maken het spannend. “Dat is eigenlijk het ergste van het hele verhaal”, zegt Leenders. “Het kan zomaar morgen of volgende week weer over zijn. Wie weet hoe lang we dan moeten wachten? En of het überhaupt wel weer mag. Toch gaan we het risico nemen.”

“Een jaar lang niks doen is voor de organisatie ook een sof natuurlijk”, zegt Spijkers. “Ik hoop echt dat het dit jaar wel door mag gaan. We staan te trappelen.”

Bron: DTV Uden