Prins Twan I en Prinses Manon I

Moeslands carnaval 2022 bijna van start

Het was een lange en hobbelige rit, van Moeslands carnaval 2020 naar Moeslands carnaval 2022. Door Covid-19 lag de samenleving op slot en daardoor kon er ook geen carnaval gevierd worden. Erg jammer, maar niet meer dan dat. Er zijn in het Moesland verschillende gezinnen hard geraakt door het virus en dan besef je dat carnaval maar bijzaak is. Oud voorzitter Henk Van Ras zei het al: “Carnaval is het belangrijkste van de onbelangrijkste dingen”. En zo is het. Maar dat neemt niet weg dat we met zijn allen blij zijn dat (zoals het er nu naar uit ziet) de seinen op groen staan en het carnavalsseizoen 2021-2022 van start kan gaan.

11-11-bal
Zoals gebruikelijk wordt het seizoen geopend met het 11-11-bal op zaterdag 13 november 2021 in de Raaf te Schaijk. Dit jaar geen nieuwe Prins der Moeslanden, want Prins Twan I en Prinses Manon I hebben er nog een derde seizoen aangeplakt. Wel wordt er tijdens deze avond een nieuw raadslid geïnstalleerd. Ook wordt tijdens het 11-11-bal de prijs van de verkiezing van Moeslands Mooiste de 1e prijs overhandigd aan CV Vur Mekoar.

Jeugdcarnaval
Ook het seizoen voor Jeugdcarnaval Schaijk gaat van start met het 11-11-bal. In tegenstelling tot Stichting Carnaval de Moeslanden wordt hier wel een nieuw prinsenpaar bekend gemaakt. Dit zal zijn op zondag 14 november, ook in de Raaf te Schaijk.

Moeslands carnaval leeft!