In Beeld Sjan van der Zanden

Sjan van der Zanden overleden

Geheel onverwacht is Sjan van der Zanden op 12 september 2022 gestorven. Een carnavalsvrouw in hart en nieren. 51 jaar geleden trouwde Sjan met Gerrit van der Zanden. Ze gingen in de Beatrixstraat wonen, waar Sjan al vrij snel medeoprichtster was van Carnavalsclub ‘De Zwabbers’. Tijdens de carnavalsdagen werd deze straat dan ook omgedoopt tot ‘De Zwabberstraat’.

Begin jaren tachtig werd Gerrit lid van de raad van elf en later Adjudant van Stichting De Moeslanden. Sjan kwam bij de club van de dames: ‘t Moes nie moete’. Deze club was de rechterhand van de Raad van Elf. Vooral op creatief gebied en daarin was Sjan een ster. Vele jaren heeft ze mee de kar getrokken van de bekende Pronkzittingen waarbij ze de artiesten met raad en daad bijstond.

In 1996 zijn we met 5 echtparen uit de Raad van Elf gestapt. We wilden het wat rustiger aan gaan doen tijdens de Carnaval en een nieuwe club werd geboren: Dûk ‘R Bè.

Met deze club (inmiddels uitgegroeid tot 15 personen) hebben we 5 keer opgetreden bij de Pronkzittingen, met veel plezier en veel succes. Ook hier was Sjan een van de animators met hele goeie en leuke ideeën. Heel veel teksten en liedjes zijn door Sjan geschreven en niet alleen voor de pronkzittingen maar ook voor de speciale gelegenheden in onze club.

Sjan was een duizendpoot met veel talenten, wat zullen we haar missen. Na Jo (Schotman) is Sjan ons nu ook ontvallen. Carnaval zal voor ons nooit meer hetzelfde zijn.
CV Dûk ‘R Bè.