1991 Carnaval in de Nieuwe Heijtmorgen in Reek

1991: Schaijk viert carnaval in Reek

Twee Moeszakken gingen in de jaren ’90 verslag doen van de gebeurtenissen in Schaijk en Reek. De films die ze maakten werden vertoond bij Nieuw Heijtmorgen in Reek. Martien Albers en Tiny van Grunsven (de 2 Moeszakken) hebben honderden videobanden achtergelaten bij Heemkundekring Schaijk-Reek en deze worden digitaal gemaakt door Peter-Jan van der Ven. Hartstikke mooie en heel belangrijk voor de historie van Schaijk en Reek.

Carnaval
Uiteraard zijn er ook verslagen gemaakt van carnavalsactiviteiten die gehouden zijn door zowel de Kelerstropers als Stichting Carnaval de Moeslanden. Welke bewaard zijn gebleven, dat is nog een grote verrassing, maar dat wordt in de loop van de tijd wel duidelijk.

Dit filmpje is van carnaval 1991 in Nieuw Heijtmorgen waarbij beide heren, Martien en Tiny, een onderscheiding krijgen voor hun bewezen diensten.

Langs deze weg wil ik Peter Jan nogmaals hartelijk bedanken voor het vele werk, ik weet hoeveel tijd er in gaat zetten, dus super dat je dit doet Peter!