Afsluitingsfeestje Jeugdcarnaval Schaijk 2021

Met jeugdprinsenwagen door Schaijk: Zomercarnaval

Niet in een net carnavalspak en met bijhorende steek, maar in zomerkleding gingen de kinderen van Jeugdcarnaval Schaijk zaterdag 10 juli de prinsenwagen op om toch nog even carnaval te vieren. “Het was een geweldige dag!”

Het thema was namelijk Beach Party. De prinsenwagen, met daarop jeugdprins Tijn en prinses Sanne, de huppelpupkes, de jeugdraad van elf, de hofdame en jeugdhofkapel Toeter Mar Henne, startte bij jeugdgebouw De Piramide en eindigde bij dorpshuis De Phoenix.

Het is dan wel zomertijd en geen carnavalstijd, maar aan de luide muziek was te merken dat de jeugdleden nog net zoveel zin hadden in carnaval. “We hadden ook geen carnavalsmuziek, maar meer zomerse muziek”, zegt Stefan van Ras, bestuurslid van Jeugdcarnaval Schaijk.

Beach party
Na de toer door het dorp keerden de kinderen terug naar de Piramide waar een kuub zand lag. “We hebben volleybal gespeeld en andere spelletjes. We hebben lekker gebarbequed. Het was een mooi afscheidsfeest van de carnaval”, zegt Van Ras.

Hij kijkt terug op een geslaagde toer. “Dit was geweldig! Normaal gesproken regent het met carnaval en is het koud. Ook staat er een harde wind. Nu was het warm weer en stonden we in zomerkleding op de prinsenwagen. Laten we het maar ieder jaar in de zomer doen!”

Carnaval was dan al maanden voorbij, toch is het volgens Van Ras goed geweest dat de tocht op de prinsenwagen toch nog is doorgegaan. “Dit is het belangrijkste van carnaval. We hadden toen met carnaval al gezegd: we gaan sowieso nog carnaval vieren!”

Bron: DTV Nieuws

Beelden: Steukkoffertje Moesland en Jeugdcarnaval Schaijk