Radio Coronaval

Mooi Schaijks initiatief voor gehele regio: radio Coronaval

Het is niet onopgemerkt gebleven, er staat wat te gebeuren deze carnaval; Radio Coronaval. Overal in de media en op social media wordt er flink aan de weg getimmerd om dit onder de carnavalsvierders te verspreiden. Ik spreek met één van de initiatiefnemers van Radio Coronaval; Moos van der Heijden.

Moos, waarom radio coronaval?
“Zoals eigenlijk ieder goed idee is Radio Coronaval ontstaan tijdens het drinken van een goed glas bier. We zaten met een aantal vrienden bij elkaar en luisterden naar Radio Zwetsbal, de piratenzender in Berghem toen een van ons zei: “Kunnen we dit niet doen tijdens de Carnaval?”

De keuze voor het moment is vrij logisch, aangezien we al vrij snel aanvoelden dat deze carnaval vrijwel niets mogelijk zou zijn, tenzij je het online doet. Daarom wilde we enorm graag gaan voor een online ‘evenement’.

Zo kwamen de wildste ideeën op tafel en besloten we er werk van te maken, wat zich resulteerde in de online radiozender ‘Radio Coronaval’. De keuze voor deze naam heeft volgens ons geen verdere uitleg nodig…”

Ik neem aan dat je dit niet alleen doet?
“Ons vaste groepje bestaat uit Moos van der Heijden, Roel Janssen, Siem van Merwijk, Stan Vogels, Sam van de Wijngaard en Stan Wingens. Wij zitten allemaal in dezelfde vriendengroep uit Schaijk, waarin dus ook het idee is ontstaan” aldus Moos.

Moos vervolgt “We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten, maar het meest krijgen we voor elkaar dankzij de hulp die vanuit alle hoeken wordt aangeboden. Van betrokken vrienden en familie tot sponsoren uit de middenstand, iedereen wil ons graag helpen. Daardoor zijn we echt overdonderd, en dat maakt dit project alleen maar mooier.”

Wat houdt Radio Coronaval precies in?
“Vanaf Donderdag 11 februari 17:00 gaan we non-stop radio maken tot zondagavond. In ons programma komen talloze artiesten langs, geven we prijzen weg, doen we spellen en draaien we vooral enorm veel verzoekjes. Een en al vermaak dus!”

Waar is het te beluisteren/bekijken?
“Onze stream is zowel te bekijken als luisteren op onze website www.radiocoronaval.nl. Daarop komt ten tijde van de uitzending een link te staan naar de livestream. Wellicht is er nog een fijne zendamateur in de regio die onze stream wil omzetten naar de fm-band, maar daarover is nog niets bekend.”

Wat is jullie doel met radio Coronaval?
“Ons doel is om er voor zoveel mogelijk mensen toch nog wat van te maken tijdens deze carnaval! Voor onszelf is dit nu al gelukt, maar vooral voor de luisteraar willen we een weekend lang schrale carnavalstroost brengen in deze moeilijk tijd. Het fijne voor hen is dat het niets kost om de stream te kijken of luisteren.

Als het dus even niet uitkomt of we zijn niet leuk genoeg, kunnen ze ons gewoon wegklikken zonder probleem. Wat dat betreft zijn we lekker toegankelijk, maar het is niet zo dat we het onprofessioneel heb aangepakt. We gaan er alles aan doen om er een groot feest van te maken samen met de luisteraars en de artiesten die langskomen!”

Is Stichting Carnaval de Moeslanden er ook bij betrokken?
“Nee, we hebben er bewust voor gekozen om niets met een Stichting Carnaval of een lokale horecagelegenheid te doen. Dit omdat we ons publiek niet willen beperken tot ons eigen dorp, maar voor de gehele regio een alternatief carnavalsprogramma willen verzorgen. Daarnaast is het de afgelopen periode voor ons juist de uitdaging geweest om het met zes vrienden zonder enige ervaring op poten te zetten, hopelijk kunnen we volgende week zeggen dat dit is gelukt!”

Een prachtig initiatief voor de gehele regio van deze jonge groep mannen, waar je alleen maar respect voor kunt hebben. Veel succes met jullie plannen!